NBA

Bivši igrač Bostona Curryja usporedio s Jordanom, Birdom, Magicom...

Foto: EPA

 

GOLDEN STATE Warriorsi novi su NBA prvaci. U šestoj utakmici finala u Bostonu su pobijedili domaće Celticse 103:90 i okončali finalnu seriju omjerom 4:2. Warriorsi su četvrtim naslovom u osam godina i sedmim u povijesti postali treća najuspješnija NBA franšiza nakon upravo Bostona i LA Lakersa, koji imaju po 17 titula.

Najbolji igrač Warriorsa još je jednom bio Steph Curry. Imao je 34 poena (šut iz igre 12/21), sedam skokova i sedam asistencija, dvije ukradene lopte, jednu blokadu i dvije izgubljene lopte. Nakon što je odigrao briljantno finale, konačno je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača finala.

Steph među velikanima

Nakon utakmice nekadašnji je osvajač naslova prvaka s Bostonom Kendrick Perkins komentirao Curryja. "Steph Curry sad i službeno sjedi za stolom s Jordanom, LeBronom, Kobeom, Shaqom, Magicom i Birdom. Nastavite dalje..."

Curry je ovime ušao u povijest kao jedan od 11 igrača koji su osvajali nagradu za MVP-ja regularne sezone, MVP-ja finala i MVP-ja All Star utakmice. U još elitnije društvo ušao je po drugom pitanju jer je tek sedmi igrač u povijesti lige s barem četiri titule prvaka i dvije nagrade za najkorisnijeg igrača regularne sezone.

Pročitajte više