Bivši igrač Chelseaja: United možda ima najbolji proizvod u povijesti svoje akademije

Foto: EPA-EFE

BIVŠI branič Chelseaja i popularni radijski voditelj Jason Cundy dao je veliku pohvalu Masonu Greenwoodu, koji posljednjih tjedana briljira u dresu Manchester Uniteda.

18-godišnji Greenwood zabio je svoj 16. pogodak sezone u pobjedi 3:0 protiv Aston Ville prošlog četvrtka. United igra sjajno, pobijedio je u pet utakmica u nizu te ima priliku osigurati mjesto u Ligi prvaka ako preskoči Leicester do kraja sezone.

"Mislim da Greenwood može postati najbolji igrač akademije Uniteda još od Georgea Besta. Svaki put kada ga gledate pomislite jednostavno: 'Wow!' Iz utakmice u utakmicu je sve bolji. Bolji je od Marcusa Rashforda, bit će bolji od Davida Beckhama, bit će bolji od Ryana Giggsa. Gledamo najboljeg igrača Unitedove akademije od Georgea Besta", rekao je Cundy pa nastavio:

"Naravno da je još rano, ali smirenost, igra s obje noge, način na koji mijenja smjer, sve što pokazuje je nevjerojatno. Ima golemo samopouzdanje i još nije osjetio neuspjeh kao igrač. Ipak ovdje govorimo o drugačijem talentu. Zamislite kakav bi mogao biti za pet godina. Možda najbolji igrač kojeg je United ikad proizveo."

"Bit će sve bolji"

Greenwood je protiv Aston Ville zaslužio nagradu za igrača utakmice.

"Ne daje mi izbora, moram ga držati u prvoj postavi. Ne možete vaditi igrače kada zabijaju golove. Ima 18 godina i bit će sve bolji. Prirodan je nogometaš, u akademiji je otkada je bio malo dijete. Njegov otac mi je pokazao fotografije sa mnom dok je imao sedam godina. Pokušavamo ga usmjeravati, no samo o njemu ovisi koliko daleko može", rekao je nakon pobjede protiv Ville menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više