Bivši igrač Cityja za 40 milijuna eura postaje Perišićev suigrač

Foto: EPA-EFE

POSLJEDNJI dan prijelaznog roka u engleskoj Premier ligi Tottenham bi trebao zaključiti velikim transferom. U London je već stigao 23-godišnji španjolski desni bočni Pedro Porro, dosadašnji član lisabonskog Sportinga. Porro je već godinama jedan od praćenijih bekova u Europi, kojeg se povezivalo s nizom klubova.

Prve seniorske korake napravio je u Gironi, kojoj ga je Manchester City 2019. platio 12 milijuna eura, ali kao i mnogi mladi igrači koji za njih potpišu, Porro nikada nije zaigrao za prvu ekipu aktualnih engleskih prvaka. Otišao je na posudbu u Real Valladolid, a potom i Sporting.

U Portugalu su bili zadovoljni njegovim igrama jer je u prvoj sezoni bio jedan od ključnih igrača ekipe koja je osvojila naslov prvaka, pa je nakon još jedne sezone na posudbi otkupljen za osam milijuna. U sustavu Sportingovog trenera Rubena Amorima najčešće je igrao desnog bočnog u formaciji s trojicom stopera.

Formira bekovski tandem s Perišićem

Istu formaciju koristi Tottenhamov Antonio Conte pa je za očekivati da ga i on koristi na istoj poziciji na kojoj je za Spurse ove sezone najviše igrao Brazilac Emerson Royal, dok bi hrvatski reprezentativac Ivan Perišić trebao ostati prvi izbor na lijevoj strani.

Visina odštete koja će sjesti u Sportingovu blagajnu navodno je oko 40 milijuna eura, a Porro se prije leta u London već oprostio od kluba: "Sporting je klub koji mi je dao sve i na tome sam vrlo zahvalan. Želim im samo dobro."

Pročitajte više