Bivši igrač Hajduka postaje trener Slaven Belupa?

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

SLAVEN BELUPO je na domaćem terenu izgubio od Varaždina (1:0) u 29. kolu SuperSport HNL-a. Bio je to šesti uzastopni poraz koprivničkog kluba u SHNL-u, odnosno osma utakmica u nizu pobjede. Točnije, Slaven je posljednju prvenstvenu pobjedu upisao 3. veljače, kada je s 4:0 deklasirao posljednji Rudeš.

Momčad je u krizi, nalazi se na pretposljednjem mjestu s 27 bodova i to je dovelo do smjene trenera Roya Ferenčine (53), objavio je klub na službenoj stranici. Koprivnički portal ePodravina u ponedjeljak je pisao da vodstvo kluba nije zadovoljno rezultatima ni promocijom klupskih juniora.

Isti medij sada navodi da bi Ferenčinu, igračku i trenersku legendu kluba, barem do kraja sezone trebao zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Ivan Radeljić (43). Promjena je navodno već dogovorena te se očekuje službena potvrda.

Tko je Ivan Radeljić?

Radeljić je tijekom karijere kao stoper nastupao za Imotski, Hajduk, Zadar, Cerezo Osaku, zaprešićki Inter, Slaven Belupo, Energie Cottubs, Genclerbirligi, Antalyaspor i RNK Split. Prema podacima Transfermarkta, ima deset nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Otkako je 2015. završio igračku karijeru, posvetio se treniranju. Samostalno je vodio hrvatske niželigaše Hrvace i RNK Split, a u Slaven je došao u ljeto 2023., kada je bio pomoćnik Nizozemcu Ricardu Monizu, a koji se kratko zadržao u podravskom klubu. 

Pročitajte više