Osvajač Lige prvaka s Real Madridom pojačava ekipu Stipe Biuka

Foto: EPA-EFE

ISKUSNI španjolski veznjak Asier Illarramendi (33) planirao se umiroviti nakon netom završene sezone u ulozi kapetana svog matičnog kluba Real Sociedada. Bask je za klub iz San Sebastiana igrao u dva navrata i upisao ukupno 253 nastupa za prvu ekipu. 

U razdoblju od 2013. do 2015. igrao je za Real Madrid, za koji je nastupio 90 puta i uglavnom bio joker s klupe u veznom redu, kojim su počeli vladati Luka Modrić, Casemiro i Toni Kroos, ali Illarramendi se također može pohvaliti jednim naslovom Lige prvaka. 

Predomislio se i ide u SAD

Nakon posljednjeg kola ovosezonske La Lige već je odradio oproštajnu press-konferenciju, na kojoj se u suzama oprostio od igranja nogometa ne skrivajući da mu je žao što iduće sezone neće biti dio kluba koji je izborio Ligu prvaka: 

"Jako bih volio igrati to natjecanje s Realom, ali prije svega moram biti iskren prema sebi, vidim da se moj ciklus u Realu bliži kraju. Volio bih ovdje igrati Ligu prvaka, ali u životu morate donositi odluke. Ako uđemo u Ligu prvaka, gdje god da budem, bit će mi drago zbog svih."

Ipak, španjolski mediji javljaju da Illarramendi neće u igračku mirovinu. Na to ga je nagovorio meksički napadač Carlos Vela i Bask bi uskoro trebao potpisati za njegov LAFC u američkom MLS-u. Podsjetimo, u klubu iz LA-a igra i nekadašnji hajdukovac Stipe Biuk.

Pročitajte više