Bivši kapetan postao pomoćni trener Hajduka

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

MISLAV KAROGLAN u ponedjeljak je nakon uzastopnih poraza Hajduka u SuperSport HNL-u i ispadanja iz SuperSport Hrvatskog kupa napustio mjesto trenera splitskog kluba. Do kraja sezone na klupi će ga naslijediti njegov donedavni pomoćnik Jure Ivanković, a Hajduk je sada objavio i nove promjene u trenerskom stožeru.

Dragan Blatnjak i Goran Karoglan dogovorili su sporazumne raskide ugovora s Hajdukom te će napustiti klub, dok će se Ivankoviću u radu pridružiti treneri iz Akademije - Goran Milović (35) i Siniša Šegović (49). Svi će oni u nedjelju u 16:30 voditi momčad protiv Osijeka na praznom Poljudu u sklopu 30. kola SHNL-a.

Milović je bivši kapetan Hajduka

Milović je u ljeto 2023. godine završio igračku karijeru, koju je započeo u RNK Splitu. Ondje je igrao sve lige od četvrte do prve, a zatim je od 2012. do 2016. bio član Hajduka, u kojem je bio i kapetan. Kasnije je nastupao za kineski CQ Lifan, Osijek, belgijski Oostende, mađarski Diosgyor i slovensku Olimpiju. 

Šegović je vodio mlađe uzraste Hajduka te je, među ostalim, bio pomoćnik Goranu Sabliću kada je vodio nekadašnju drugu momčad splitskog kluba.

Hajduk je u rezultatskoj krizi

Hajduk je proteklih dana doživio velike promjene uslijed dvaju poraza od Dinama i jednog od Rijeke. Smijenjeni su Karoglan i predsjednik Lukša Jakobušić, a sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio je odlazak na kraju sezone.

Hajduk se nalazi na trećem mjestu SuperSport HNL-a s 55 bodova, deset manje od vodeće Rijeke i pet manje od drugog Dinama, koji ima i utakmicu manje. Splićani su ispali u polufinalu Kupa, koji su protekle dvije sezone osvojili, a u prvenstvu im treba čudo kako bi došli do titule u posljednjih sedam kola.

Pročitajte više