ZANIMLJIVOSTI

Bivši košarkaš Zvezde briljirao u srpskoj Potjeri i u drami pobijedio lovca

Screenshot: RTS

JUČER se u srpskoj verziji kviza Potjera pojavilo poznato sportsko lice. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Dušan Macura pobijedio je u prvoj emisiji nove sezone.

Pokazao je veliko znanje u sva tri dijela kviza te na kraju s kolegicom Minom osvojio 640 tisuća dinara. Vrijedi spomenuti da je Macura i ranije imao uspjeha na kvizovima. 

Od ranije je rekorder

U 125. ciklusu TV Slagalice u travnju 2020. godine osvojio je drugo mjesto, a nakon toga je u Superfinalu iste godine došao do polufinala, čime je osvojio nagradu od 50 tisuća dinara, koliko mu je pripalo i za finale "regularnog" ciklusa.

U Slagalici drži rekord po broju osvojenih poena iz dvije partije, od kako je promijenjen format natjecanja i igra se po nokaut sistemu. On je svog protivnika tada deklasirao s nestvarna 422 osvojena poena, naspram 107.

Briljantan nastup

Što se tiče jučerašnjeg nastupa, Macura je u prvoj minuti točno odgovorio na devet pitanja koja mu je postavljao Jovan Memedović čime je zaradio 90 tisuća dinara, da bi u drugom dijelu bez ijedne greške prošao kroz cilj ispred lovca Milorada Milinkovića i to s višim iznosom od 600 tisuća dinara. 

U finalnoj potjeri su on i kolegica Mina, koja se također domogla završnog dijela kviza u dvije minuti sakupili 17 točnih odgovara odgovora, što lovac nije uspio dostići. Lovac je napravio 16 koraka, a pobjedu Macuri i Mini donio je Macurin odgovor u zadnjoj sekundi.

Govoreći o njegovoj sportskoj karijeri, Macura je pored Zvezde imao bogato internacionalno iskustvo, promijenio je devet klubova u inozemstvu, a igrao je na poziciji centra.

Pročitajte više