Bivši napadač: Conte je čudovište. Povraćao sam na treninzima

Foto: EPA

UMIROVLJENI talijanski napadač Marco Borriello (41) gostovao je u emisiji slavnog talijanskog reprezentativca Christiana Vierija. Među ostalim, Borriello je otkrio kako mu je bilo iznimno naporno raditi u Juventusu s trenerom Antonijom Conteom, poznatim po strogoći i napornim treninzima. 

"Povraćao sam kod Contea. Medicinski tim nas je držao na oku, pratili su nam otkucaje srca. Čim bi puls pao, vikali bi da pojačamo intenzitet. Imao bih 196 otkucaja po minuti. Davao sam 99 posto od sebe, bio sam blizu srčanog udara", ispričao je Borriello, koji je s Conteom radio šest mjeseci 2012. godine, kada je iz Rome otišao na posudbu u Juventus.

"Fabio Quagliarella je potiho psovao. Conte je bio čudovište, ali i maestro koji bi te precizno vodio kroz utakmicu. Na kraju dana postao si bolji igrač. Momčad je odlično djelovala, dobro smo se osjećali, što smo dokazivali na terenu. Osvojili smo talijansko prvenstvo, a on je u drugim klubovima ostvario još velikih rezultata", dodao je Borriello.

Borriello osvajao trofeje s Milanom i Juventusom

Borriello je između 1999. i 2019. nastupao za Triestinu, Treviso, Milan, Empoli, Regginu, Sampdoriju, Genou, Romu, Juventus, Carpi, Atalantu, Cagliari i SPAL, a inozemne angažmane imao je u West Hamu i španjolskoj Ibizi, u kojoj je završio karijeru.

Sakupio je sedam nastupa za reprezentaciju Italije te osvojio pet trofeja s Milanom i jedan s Juventusom. Prema podacima Transfermarkta, u 444 službene utakmice zabio je 126 pogodaka i upisao 43 asistencije. 

Conte vodio Juventus, Chelsea, Inter, Tottenham...

Conte je bio igračka zvijezda Juventusa, nakon čega je postao trener. S klupe je vodio Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus, Chelsea, Inter i Tottenham te talijansku reprezentaciju. Osvojio je devet klupskih trofeja.

Pročitajte više