Adriano

Bivši napadač Intera: Adriano je bio fenomenalno čudo prirode

Foto: EPA

BRAZILSKI nogometaš Adriano bio je jedan od najboljih napadača na svijetu dok je bio na vrhuncu svoje forme. Adriano se proslavio igrajući za Inter, a bio je poznat po svom snažnom udarcu i impresivnim fizikalijama. Njegov nekadašnji suigrač Jonathan Biabiany podijelio je svoja iskustva iz vremena dok je s njim dijelio svlačionicu.

"Imao sam priliku trenirati s Adrianom i sa Zlatanom Ibrahimovićem. Često sam bio na treningu s njima kad sam igrao za mladu momčad Intera. Debitirao sam u talijanskom kupu igrajući s igračima poput Luisa Figa, Alvara Recobe i Adriana. Bilo je nevjerojatno", rekao je Biabiany u razgovoru za Foot Mercato.

Snažan, brz, moćan

"Najimpresivniji igrač koji nije ostvario karijeru kakvu je mogao je Adriano. Bio je fenomenalno čudo prirode. Bio je kompletan, snažan, brz, moćan igrač. No kad mu je umro otac, imao je osobnih problema. Ali on je najkompletniji igrač kojeg sam vidio u svojoj karijeri", zaključio je Biabiany.

Adriano je u Inter stigao 2001. godine, a u sljedećih je pet godina napredovao sve do statusa jednog od najboljih napadača u talijanskoj ligi. No onda je uslijedio pad forme, ozljede i osobni problemi. Priznao je da je postao ovisan o alkoholu, u kojem je našao utjehu nakon što mu je otac umro. Adriano je karijeru službeno završio 2016. godine.

 

 

Pročitajte više