Bivši poljski nogometaš objesio se nakon poraza od Njemačke

ADAM LENDWON tridesetčetverogodišnji nogometaš Austrije Kärnten, pronađen je u četvrtak ujutro obješen u svome klagenfurtskom stanu.

Ledwon je za Poljsku skupio 18 nastupa i jedan gol. Od 1997. do 1999. godine bio je član Bayera iz Leverkusena za kojega je odigrao deset utakmica.

Na Europskom je prvenstvu radio kao stručni komentator austrijske državne televizije ORF, za koju je prošle nedjelje komentirao dvoboj Poljaka i Nijemaca.

Najbizarniji dio cijele priče njegov je intervju u utorak objavljen na poljskome internetskom portalu weszlo.pl, u kojem je najavio pobjedu Poljaka nad Austrijancima uz morbidan zavjet.

"Pobijedit ćemo u toj utakmici, moramo. Taj je sraz pitanje života i smrti. Ukoliko ne uspijemo, objesit ću se o stup javne rasvjete u Klagenfurtu!"

Ono što su novinari portala shvatili kao pomaknuti smisao za humor, nesretni je Poljak sproveo u djelo u svom stanu, na dan utakmice Poljaka i Austrijanaca. Pronašao ga je klupski suigrač Patrick Wolf. Razlozi samoubojstva nisu jasni.

Ledwon je suicidalnim činom napustio obitelj, suprugu Mariolu i dvoje malodobne djece: Kamilu i Wojliecha. Obitelj je trenutačno pod nadzorom austrijskoga Crvenog križa.

Totalsport
Foto: Geta

Pročitajte više