KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Bivši portugalski reprezentativac: Ronaldo se ne smije tako ponašati

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Portugala jučer su na gostovanju kod Srbije odigrali 2:2 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Imali su Portugalci dva gola prednosti u ogledu u Beogradu, koji će ostati zapamćen i po sudačkoj pogrešci zbog koje su Cristiano Ronaldo i društvo ostali bez dva boda.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Ronaldo je svladao vratara Marka Domitrovića i poslao loptu ispod njega u gol. Ona je prešla crtu cijelim obujmom prije nego je Stefan Mitrović klizećim startom spriječio da ne ode dalje i zatrese mrežu.

Ronaldo je krenuo u proslavu pogotka prije nego je shvatio da su suci poništili njegov trud. Budući da se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ne koristi videotehnologija, sve je ostalo na njegovoj ljutnji, zbog koje je zaradio i žuti karton. Nije tu Ronaldo stao.

Mahao je rukama, vikao na suce, a onda skinuo kapetansku traku i bacio je na teren. Sve je začinio označujući kraj utakmice rukama i odlaskom s terena.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE RONALDO POLUDIO JER MU NIJE PRIZNAT ČISTI GOL.

Njegov bivši suigrač iz reprezentacije, sad umirovljeni Fernando Meira smatra da je pogriješio takvim ponašanjem.

''Očito je da je bio gol, ali Ronaldo ne smije tako bacati kapetansku vrpcu. Njegova reakcija je prirodna, ali je neprihvatljiva za kapetana nacionalne momčadi. Ne možete baciti traku i odšetati prema svlačionici dok utakmica još traje. Igrač njegova ugleda ne smije se tako ponašati, on mora voditi ostale primjerom'', poručio je Meira.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više