Bivši predsjednik Sportinga uhićen zbog sumnje u organizaciju napada na igrače

Foto: Getty Images / Gulliver Image

BRUNO de Carvalho, bivši predsjednik portugalskog Sportinga uhićen je zbog sumnje da je organizirao napad ultrasa na igrače i trenere kluba, javljaju svi portugalski mediji.

Podsjetimo, prošlog svibnja se dogodio napad ultrasa Juventude Lea koji su upali u kamp kluba i pretukli igrače i trenere zbog loših serija rezultata. Najgore je prošao nizozemski napadač Bas Dost koji je zaradio šest šavova na glavi. Dost je inače prošle sezone postigao 34 pogotka za Sporting. Među pretučenim igračima bio je i Josip Mišić, bivši igrač Rijeke.

Devet igrača je nakon incidenta prijetilo da će otići iz kluba, a na kraju su to učinila dvojica, Gelson Martins koji je u Atletico Madridu, te Rui Patricio, reprezentativni vratar koji sada brani u engleskom prvoligašu Wolverhamptonu.

Osim Carvalha zadržan je i vođa skupine portugalskih ultrasa Nuno Mendes.

Treba podsjetiti da je još tada trener Jorge Jesus tvrdio da ima dokaze protiv Carvalha za kojeg je govorio da je dao zeleno svjetlo napadu. Carvalho je isti mjesec dobio otkaz nakon glasanja klupskih članova. 

Nekoliko stvari upućuje da je ovo bio pomno izrežiran napad. 

Jose Diogo Salema, koji je osam godina bio šef sigurnosti trening-kampa, ističe da su cijelo to vrijeme vrata kampa obavezno bila zatvorena svaki put kada bi momčad imala trening. Dodaje kako su brojne sigurnosne kamere uvijek bile ispravne i upaljene, posebno one koje prate ulazak u kamp.

Sada se policija žali da je snimku nadzornih kamera dobila tek 12 sati nakon što ih je zatražila i da se na njima vidi tek odlazak navijača iz kompleksa. Prilikom napada mnoge kamere nisu radile. Uz to, 15 minuta prije napada Sportingov šef osiguranja dobio je poruku da neprijateljski nastrojeni navijači idu prema kampu. Ali to nije bilo dovoljno da se zatvore vrata. 

Na tragu Jesusovih optužbi je i izjava Sportingova šefa osiguranja. On je otkrio da ga je nakon napada nazvao direktor kluba i rekao mu da u kamp pusti automobil. Kompleks je napustio sa šest vođa navijača koji su sudjelovali u napadu, ali nisu uhićeni. 

 

Pročitajte više