MMA

Bivši prvak koji je pobijedio Cro Copa i Miočića: Razočaran sam Fedorom

Foto: AP Photo/Gregory Payan/Guliver Image

FEDOR EMELIANENKO dogovorio je suparnika u borbi koju mnogi smatraju posljednjom u njegovoj sjajnoj karijeri. Iako je imao ponude bivših prvaka i velikih boraca poput Alistaira Overeema i Fabrizija Werduma, ruski teškaš će u Moskvi 23. listopada odmjeriti snage s Amerikancem Timothyjem Johnsonom.

Brojni fanovi su razočarani takvim odabirom, a jedan od najnezadovoljnijih je i bivši prvak UFC-a Junior dos Santos. U razgovoru za MMA Fighting objasnio je zašto mu se ne sviđa Fedorova odluka. "Fedor ima svo moje poštovanje, ali mislim da sam ja bio najbolja opcija za kraj njegove karijere. Mislim da je trebao odabrati suparnika i borbu koja zanima fanove, ali on je otišao u sasvim drugom smjeru. Mislim da bi borbu protiv mene, Barnetta ili Overeema fanovi puno više iščekivali. Fedor je najveći teškaš ikad, ja sam njegov fan, ali sam razočaran njegovim odabirom", rekao je borac koji je u karijeri pobjeđivao i Cro Copa i Stipu Miočića.

Fedor u karijeri ima omjer od 39 pobjeda i šest poraza. Dva poraza 44-godišnjak je doživio u posljednjih pet borbi, a uglavnom se borio u Bellatoru protiv jednako isluženih veterana.

Pročitajte više