UFC

Bivši prvak: UFC mi nikad nije oprostio što sam pobijedio u toj borbi

Foto: Guliver Image/Getty Images

MURILO BUSTAMANTE bio je prvi brazilski borac koji je postao prvak u modernoj eri UFC-a. Brazilac je početkom 2002. godine osvojio titulu pobjedom protiv Davea Mennea i četiri mjeseca kasnije naslov branio protiv Matta Lindlanda, miljenika čelnika UFC-a.

Lindland je u UFC stigao odmah nakon osvajanja srebra na Olimpijskim igrama u Sydneyju te je nakon četiri pobjede (jednu od njih je ostvario protiv legendarnog američko-hrvatskog borca Pata Mileticha) dobio priliku boriti se za naslov s Bustamanteom. 

"Bila je to posljednja borba na mom ugovoru. Pokušavao sam produžiti ugovor, ali nije išlo. Bio sam zabrinut jer nisam znao kakva mi je budućnost, počeo sam trenirati samo dva tjedna pred borbu", prisjetio se Bustamante borbe s Lindlandom za MMA Fighting.

Embed from Getty Images

Te večeri Bustamante je morao dvaput pobijediti. Nakon minute imao je polugu na ruci suparnika, sudac je vidio tapkanje i prekinuo borbu. Lindland se pobunio, a onda je sudac odlučio promijeniti odluku i nastaviti borbu.

"Nevjerojatan osjećaj. U borbi za titulu protiv takvog borca pobijedite i onda morate krenuti ispočetka. Bio sam rastrojen, nisam se mogao koncentrirati. U treću rundu sam se vratio ljut i koncentriran, htio sam ga prebiti što više mogu. Nikad se nisam borio tako bijesan", prisjetio se Bustamante koji je slavio giljotinom.

Poslije te borbe Brazilac je ostao bez ugovora i napustio UFC. Tvrdi da mu čelnici nikad nisu oprostili što je pobijedio njihovog miljenika.

"Kad sam došao potpisati ugovor, dočekala me ista ponuda koju sam imao za borbu protiv Lindlanda i to mi nije imalo smisla. Tako sam odlučio potražiti sreću negdje drugdje. Oni su sve uložili na Matta Lindlanda i to ih je skupo koštalo. Ne mogu mi oprostiti što sam pobijedio u toj borbi. Čelnici UFC-a su napravili pogrešku što mi nisu dali novi ugovor prije borbe te što su onda umanjili ponudu."

Bustamante je karijeru nastavio u Prideu gdje je u devet borbi upisao četiri pobjede. 

Pročitajte više