HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bivši prvi golman Engleske: Liverpool treba Subašića

Foto: Getty Images / Guliver Images

BIVŠI reprezentativni golman Engleske Paul Robinson smatra kako bi Liverpool trebao potpisati Danijela Subašića i dati mu ulogu zamjene Brazilcu Allisonu.

Alisson je tijekom jednog treninga pretrpio ozljedu ramena i sigurno neće igrati do studenoga. Između vratnica ga je zamijenio Španjolac Adrian, ali njegove izvedbe nisu najsigurnije od tada.

"Subašić je fantastičan golman. Top golman koji je bio briljantan za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Vrlo sam iznenađen što je i dalje slobodan igrač. Mislio sam da će ga netko potpisati do sada. Adrian nije u formi i samopouzdanje mu je na niskoj razini. Ako Alissona neće biti šest tjedana, Subašić bi bio sjajno pojačanje za Liverpool", rekao je Paul Robinson za Football Insider.

Subašić je nakon više od osam godina napustio Monaco prošlog ljeta. U tom periodu Subašić je skupio 292 nastupa, čak je zabio i jedan pogodak, ali od kraja Svjetskog prvenstva u Rusiji nije isti zbog brojnih ozljeda. Trenutno trenira u Hrvatskoj i čeka novu priliku.

Robinson je hrvatskoj javnosti najpoznatiji po velikom kiksu 2007. u kvalifikacijama za Euro 2008. Robinson je kao prvi golman Engleske poklonio gol Hrvatskoj tako što je promašio loptu kod ispucavanja, a ona je ušla u mrežu. Lopta je u ključnom trenutku dodatno odskočila zbog lošeg terena pa je ta situacija sada već postala povijesno poznata kao maksimirska krtica. Hrvatska je na kraju tu utakmicu pobijedila 2:0, a Engleska se nije plasirala na Euro.

Pročitajte više