Zanimljivosti sport

Bivši reprezentativac Srbije se odrekao luksuza: "To je zabluda"

Foto: EPA

NEVEN SUBOTIĆ, nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši igrač Mainza, Borussije iz Dortmunda, Kolna i St. Etiennea, nekada je slovio za najboljeg bundesligaškog stopera, a danas nosi dres novopečenog prvoligaša Union Berlina.

Rođeni Banjalučanin više nije kao prosječan nogometaš. Odrekao se luksuza, skupocjenih automobila te odlučio živjeti skromnim i povučenim životom. Na treninge ide gradskim prijevozom i jedinstven je slučaj među svojim kolegama.

"Moja snaga je u svijesti da nisam najveći talent i da nisam tehnički najbolji igrač. Ali naučio sam da se radom i zalaganjem mogu ostvariti snovi. A izazovi, kao sada Union Berlin, uvijek su mi bili zabavni", objasnio je, pa dodao:

"Imao sam nekoliko automobila i kuću s ogromnim vrtom, ali sam shvatio da mi je sve to teret, zabluda."

Subotić ističe da se potpuno oslobodio i sad je sretniji u životu.

"Sve sam to prodao i oslobodio se. Vozim se metroom svakoga dana kao i velik broj ljudi u Berlinu. Tako se mogu fokusirati na bitnije stvari", kaže Subotić za njemački list Kicker.

Osim nogometu, posvetio se i humanitarnom radu i osnovao svoju fondaciju za pomoć siromašnoj djeci u Africi. Novac mu, kaže, nikad nije bio prioritet u životu.

"Popričam s ljudima u klubu pa procijenim je li ta sredina za mene. Novac mi je na dnu ljestvice, a želja za igrom na prvom."

Jedan dio karijere trenirao ga je Jurgen Klopp. Današnji trener aktualnog prvaka Europe vodio ga je u Mainzu, a zatim ga je sa sobom poveo i u Dortmund.

"Otvorio mi je oči, pokazao što je neophodno za uspjeh. Prije svega je to bilo vrijeme za učenje. U Dortmundu smo već u tunelu vodili 2:0 protiv svakog, jer smo se oslanjali jedan na drugog, imali smo motiv i kvalitetu. Vjerovali smo u Kloppa", podvukao je Subotić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više