Bivši sudac i novinar o padu Roka Šimića: VAR ima dobre strane

Foto: Screenshot

RB SALZBURG je kao domaćin u utorak izgubio utakmicu 2. kola Lige prvaka. Bolji od momčadi za koju je u 78. minuti u igru ušao Luka Sučić, a cijelu utakmicu odigrao Roko Šimić bio je Real Sociedad s 2:0. Hrvatski napadač posebno je u fokusu bio u 47. minuti.

Real Sociedad je do tri boda stigao golovima Mikela Oyarzabale (7. minuta) i Braisa Mendeza (29.). Austrijski prvak je prijetio, ali tek u 96. minuti uputio prvi udarac u okvir španjolskog gola. Činilo se da bi Salzburg mogao do šanse za izjednačenje u 47. minuti, nakon pada Roka Šimića u kaznenom prostoru gostiju, no VAR je nakon dugog razmatranja poništio tu odluku.

Navarro objavio screenshot

Ispostavilo se pregledom snimke da Šimić nije bio sapleten u napadu, već da je pao nakon što je nagazio nogu Sociedadovog golmana Alexa Remira. Konzultacije VAR-a mnogi osuđuju uz tvrdnju da šteti nogometu i usporava ga. Takvi napominju i da su sudačke pogreške dio igre.

Drugi su sretni jer ispravlja očite pogreške u važnim situacijama, što je istaknuo i Španjolac Fran Navarro, bivši sudac, a danas novinar. On je objavio screenshot te situacije i napisao na društvenoj mreži X:

"VAR ima svoje loše, ali i vrlo dobre strane. Real Madrid je spašen od sviranja jedanaesterca. Istina je da se Roko Šimić, napadač Salzburga, bacio, a čak i stao na Remira. Golman ga je jedva i dodirnuo. Sve se jasnije vidi na snimci."

Pročitajte više