Bivši sudac: Zašto ovo nije penal za Hajduk?

Screenshot: MAXSport

LOKOMOTIVA je u 27. kolu SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk 2:1 golovima Roberta Mudražije u 26. i 60. minuti. Hajduk je od 24. minute igrao s igračem manje nakon što je Dino Mikanović dobio dva žuta kartona. Marko Livaja je u 96. minuti ublažio poraz. Hajduku to malo znači jer je ovim neuspjehom bitno posustao u borbi za naslov. Devet kola prije kraja Rijeka mu na prvom mjestu bježi 4 boda, a Dinamo će ga preskočiti ako u zaostaloj utakmici pobijedi Varaždin. 

U 17. minuti utakmice protiv Lokomotive, pri rezultatu 0:0, Hajduk je tražio penal. Emir Sahiti centrirao je s lijeve strane, a u kaznenom prostoru gostiju lopta je u ruku pogodila Lokomotivinog braniča Jona Mersinaja. Sudac Igor Pajač pokazao je da se igra nastavi, a VAR soba u kojoj je glavni bio Patrik Kolarić nije reagirala.

Goran Tenžera, sudački stručnjak Dalmatinskog Portala, komentirao je situaciju: "Ovdje vidimo da je ruka u predjelu lakta odvojena od tijela i da je zaustavila daljnje kretanje lopte prema unutrašnjosti kaznenog prostora. Točno se vidi trzaj te ruke nakon što je lopta pogodila, tako da ne vidim razloga zašto nije dosuđen kazneni udarac."

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Pročitajte više