Bivši svjetski prvak vraća se u Formulu 1 umjesto Fernanda Alonsa

Foto: Getty Images/Guliver Image

MCLAREN Honda potvrdila je da će njihov bivši vozač Jenson Button mijenjati Fernanda Alonsa na VN Monaka, dok će Španjolac nastupati na Indyju 500.


Button je na kraju prošle sezone napustio Formulu 1 i tako pružio priliku mladom Stoffelu Vandoorneu. Nakon što je Alonso objavio da će nastupiti na ovogodišnjem Indyju 500, McLaren je isprva rekao da imaju nekoliko mogućnosti za Alonsovu zamjenu, ali svjetski prvak iz 2009. ipak je odabran kao najlogičnija mogućnost, budući da se tek nedavno povukao iz sporta i da je slavio na ovoj prestižnoj utrci 2009. u Brawn GP-u.

"Već sam osvojio ovu utrku 2009. i to je jedna od mojih najdražih staza", rekao je Button. "Staza je teška i vozač na njoj može zaista napraviti razliku. Iako McLaren Honda MCL32 nije dobro počela sezonu, mislim da će joj Monako bolje odgovarati. Znam da nemam realne šanse ponoviti pobjedu iz 2009., ali mislim da imamo priliku osvojiti dobre bodove koji će momčadi biti važni za poredak konstruktora".

"Izuzetno sam fizički spreman, odradio sam puno triatlonskih treninga, pa nisam zabrinut po tom pitanju", poručio je Button.

Alonsov pakleni raspored

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso imat će vrlo zgusnut raspored u idućih mjesec dana jer će kombinirati dužnosti u Formuli 1 s pripremama za legendarnu utrku 500 milja Indianapolisa.


Španjolac će idućega tjedna posjetiti VN Alabame kao gledatelj, a nakon toga će mu momčad Andretti Autosport uzeti uzorak sjedala prije nego krene s radom u simulatoru.

Nakon VN Španjolske Alonso će odmah odletjeti u Ameriku kako bi sudjelovao na treninzima za Indy 500, a 28. svibnja na rasporedu je sama utrka.

"Idućega vikenda bit ću u Alabami na utrci, ostaviti uzorak za sjedalo i nakon toga odletjeti u Rusiju", rekao je Alonso.

"Nakon Rusije, pokušat ću otići u Indianapolis na nekoliko dana vožnje u simulatoru i testiranja bolida. Nakon toga ću se natjecati na VN Španjolske i zatim se vratiti u Ameriku jer je prvi slobodni trening za Indy 500 u ponedjeljak. Tako da me definitivno očekuje puno posla idućih tjedana", kazao je Alonso.





 

 

Pročitajte više