Bivši svjetski prvak želi borbu s Hrgovićem

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ još je jednom izvisio. Iako se očekivalo da će, nakon što je u Rijadu nokautirao Marka De Morija, boksati s Anthonyjem Joshuom za naslov prvaka IBF-ove teškaške kategorije, Britanac je dogovorio meč s bivšim UFC-ovim prvakom Francisom Ngannouom.

Iako je okršaj Joshue i Ngannoua nedvojbeno razočaravajuća vijest za hrvatskog boksača, koji je po tko zna koji put ostao po strani zbog atraktivnije i unosnije borbe, ne mora nužno biti potpuno loša. Nije isključeno da će se Hrgović ipak boriti za titulu na proljeće, samo s drugim protivnikom, možda na istoj priredbi koju će predvoditi Joshua i Ngannou.

Hrgović čeka rasplet okršaja Fury-Usik, ali izvjesno je da će oni nakon borbe u veljači odraditi i revanš te se tako odreći IBF-ovog pojasa. U tom slučaju, Hrgović bi se vjerojatno borio protiv idućeg na IBF-ovoj listi.

Joshua je prvi IBF-ov izazivač i kao takav bi za upražnjenu titulu trebao boksati protiv prvog idućeg. Do posljednje priredbe u Rijadu, to je bio Šveđanin Otto Wallin, koji je tada izgubio od Joshue. IBF-ova ljestvica od tada još nije ažurirana, ali jasno je da će na njoj Joshua preskočiti Šveđanina.

"Parker želi velik meč"

Ako je on zauzet borbom protiv Ngannoua, ide poziv idućem na listi, dok netko ne prihvati. Očekuje se da će se Wallin nakon teškog poraza od Joshue poprilično spustiti, pa bi sljedeći na listi trebao biti Joseph Parker (34-3), koji je u Rijadu pobijedio Deontaya Wildera i čini se da će prije biti WBO-ov ili WBC-ov izazivač.

"Joseph ne želi raditi korak unatrag. Izgledao je dobro protiv kvalitetnog protivnika i u dobrom je naletu. Hrgović, Zhilei Zhang ili Andy Ruiz - ako je novac dobar, oni su najzanimljivije opcije za testiranje i napredovanje. Parker želi velik meč, ne trebaju mu koraci unatrag", rekao je Parkerov promotor David Higgins.

Hrgović je 2010. godine porazio Parkera u polufinalu Svjetskog juniorskog prvenstva. Kasnije je Parker 2016. godine, u borbi protiv Andyja Ruiza, postao svjetski prvak po WBO-u. Sve poraze u karijeri Parker je doživio od Britanaca. Joshua i Dillian Whyte su ga pobijedili 2018., a Joe Joyce 2022. godine.

Pročitajte više