Bivši trener Barcelone kupuje Mallorcu

NEKADAŠNJI trener Barcelone Llorenc Serra Ferrer na čelu je skupine poduzetnika koji su odlučili kupiti većinski paket dionica financijski posrnule Mallorce.

Mallorca je upala u velike financijske probleme, dug španjolskog nogometnog prvoligaša popeo se na čak 85 milijuna eura, zbog čega je dosadašnji vlasnik Mateu Alemany morao predati zahtjev za ulazak u stečaj.

"Odlučili smo se za opciju kupovine kluba. Želim ovim putem zahvaliti svima koji su mislili slično kao i ja te odlučili pomoći da održimo Mallorcu na životu u sportskom, ekonomskom i društvenom smislu", poručio je Serra Ferrer preko klupske web-stranice.

On će sa svojim suradnicima preuzeti paket dionica od Alemanyja, a prema pisanju El Mundo Deportiva, platio ih je oko dva milijuna eura. Prvi potez novog vlasnika bit će imenovanje trenera, a kao najveći se favorit spominje danska nogometna legenda Michael Laudrup koji bi trebao povesti klub u novo prvenstvo i Europa ligu.

Serra Ferrer je u karijeri najduže trenirao upravo Mallorcu, a vodio je i Betis, s kojim je 2005. osvojio Kup kralja, te Barcelonu (u sezoni 2000./2001.) i grčki AEK.

Pročitajte više