Bivši trener PSG-a preuzeo arapski klub

Foto: EPA

BIVŠI trener Paris Saint-Germaina, 57-godišnji Christophe Galtier, potpisao je ugovor s katarskim prvakom Al Duhailom, objavio je u četvrtak klub iz Dohe. Francuski stručnjak će na klupi Al Duhaila naslijediti bivšeg argentinskog reprezentativca Hernana Crespa, koji je prošle sezone doveo klub do naslova državnog prvaka.

Galtieru će ovo biti peti klub u trenerskoj karijeri u kojoj je do sada vodio Saint-Etienne (2009.-2017.), Lille (2017.-2021.), Nicu (2021.-2022.) i Paris Saint-Germain (2022.-2023.). Bio je prvak Francuske s Lilleom (2021.) i PSG-om (2023.). No dok je za taj uspjeh slavljen u Lilleu, u Parizu je njegova sezona proglašena neuspješnom jer je PSG poražen u osmini Lige prvaka od Bayerna, a u Kupu ga je eliminirao Olympique Marseille pod vodstvom hrvatskog stručnjaka Igora Tudora.

Osim toga, Galtier je opterećen i optužbama za rasizam tijekom boravka u Nici. On je sve optužbe odbacio, ali je zbog njih završio u pritvoru, a u prosincu ga čeka i suđenje. Galtier neće imati lak posao u Al Duhailu, koji se nakon pet kola nalazi na četvrtom mjestu u katarskom prvenstvu, a u skupini azijske Lige prvaka je ostao bez pobjede i bez postignutog pogotka u prva dva nastupa protiv iranskog Persepolisa i tadžikistanskog Istiqlola.

Pročitajte više