Bivši trener ROX-a, Longzhua i Immortalsa navodno će trenirati Team SoloMid

Foto: Riot Games/LoLesports Flickr

PRVAK Amerike u League of Legendsu ponovo je u teškoj situaciji prije početka nove sezone. Osvajanje američkog LCS-a bio je ispunjenje prvog cilja, ali rano ispadanja s World Championshipa vratilo je sve na početak. Team SoloMid traži nova rješenja, a sudeći prema ESPN-u prvo bi trebali pronaći na trenerskoj poziciji dovođenjem Kima "SSONG" Sang-sooa, bivšeg trenera ekipe Immortals.

Uvođenjem novog poslovnog modela u američki League of Legends Championship Series, organizacija Immortals je izgubila svoje mjesto u natjecanju iako su prošle godine završili drugi, odmah iza Team SoloMida. Igrači i popratno osoblje Immortals League of Legends tima vrlo su poželjni na tržištu nakon dobrih rezultata, pogotovo zato što u natjecanje dolaze četiri nove organizacije koje traže igrače, a stari timovi su u potrazi za poboljšanjima na određenim pozicijama. 
 
Foto: Riot Games/LoLesports Flickr 
 
Kako navodi ESPN, Kim "SSONG" Sang-soo bi trebao postati novi glavni trener Team SoloMida te će na toj poziciji zamijeniti dugogodišnjeg trenera ekipe Partha Naidu, koji će mu postati pomoćnik. SSONG je u posljednje dvije godine radio s ekipama ROX Tigers, Longzhu i Immortals, s kojom je prošle sezone napravio nevjerojatan rezultat. Drugo mjesto u američkom LCS-u, a potom i odlazak na World Championship bili su najveće iznenađenje na američkoj LoL sceni. SSONG je na temelju odličnih rezultata prošle godine dobio nagradu za najboljeg trenera lige. 
 
SSONG bi TSM-u, osim ogromnog znanja i iskustva, mogao olakšati dovođenje korejskih igrača u ekipu zbog svog angažmana u LCK-u, kao i velikog broja poznanstava. TSM zasad nije bio sklon takvim rješenje jer su smatrali da bi patila komunikacija, ali s korejskim trenerom to se možda promijeni.
 
Prema navodima istog izvora Team SoloMid će doživjeti još neke promjene, ali koga će otpisati američki prvak, a koga dovesti još nije poznato. Sigurno ćemo vidjeti još nekoliko velikih promjena na League of Legends sceni prije početka nove sezone. 

Pročitajte više