Bivši UFC-ov prvak ekskluzivno za Index: Želim revanš s Miočićem

Foto: Screenshot

ANDREI "PIT BULL" ARLOVSKI je ime koje dobro znaju svi fanovi MMA-a i UFC-a, dok je hrvatskim fanovima borilačkih sportova poznat i kao posljednji borac kojeg je porazio Stipe Miočić prije skorašnjeg napada na pojas teške kategorije. Oni drugi možda će ga prepoznati po filmskim ulogama poput one s Jean-Claude Van Dammom u "Univerzalnom vojniku". 

U ekskluzivnom intervjuu za Index bivši UFC-ov teškaški prvak osvrnuo se na Miočićeve šanse u meču protiv Fabricija Werduma u Brazilu te otkrio kako bi volio dobiti revanš s hrvatsko-američkim borcem.

Arlovski je u UFC-u od ranih početaka, debitirao je na UFC 28 još 2000. godine, u karijeri je odradio 37 MMA borbi uz 25 pobjeda (17 nokautom), privremeni prvak postao je 2005., a onda uzeo i pravi pojas kojeg je jednom obranio prije poraza od još jedne MMA legende Tima Sylvije. Prije poraza od Stipe Miočića 2. siječnja ove godine nanizao je čak šest pobjeda i nadao se novoj prilici za titulu, ali nokaut nakon samo 54 sekunde pomrsio mu je planove. Miočić sada čeka borbu s prvakom Werdumom u Brazilu 14. svibnja, a Arlovski okršaj sa Alistairom Overeemom u Rotterdamu tjedan dana ranije.

"Fizički i mentalno ne mogu biti bolje. Spreman sam i jako sam uzbuđen. Jedva čekam borbu s Overeemom", rekao nam je na početku bjeloruski majstor Samba i jiu-jitsua. 

Imao si sjajan niz pobjeda prije borbe s Miočićem. Možeš li nam objasniti što se dogodilo u toj borbi, je li te nečime iznenadio i bi li napravio što drugačije kada bi se mogao ponovo boriti s njime?

"Definitivno će to biti potpuno drugačija priča ako ćemo se ponovo boriti. Činjenica je da sam izgubio borbu, u glavi nisam bio potpuno u tom meču. Ne mogu baš nikoga kriviti za taj poraz osim samoga sebe. Sada sam dobro, sranja se događaju, a Stipe je prvi izazivač i borit će se za titulu protiv Werduma, želim mu sreću".

Borio se i s Miočićem i s Werdumom, kojeg si porazio. Što misliš, kakve su Stipine šanse da uzme pojas prvaka? Ima li kvalitetu da pobijedi Werduma?

"Nadam se! Nadam se da će ga Miočić pobijediti i da ću se u skoroj budućnosti opet boriti protiv njega, ali prvo moram pobijediti Overeema. S Werdumom sam se borio prije 7-8 godina. On je odličan jui-jitsu borac, a isto tako je jak udarač. Bit će to težak meč za Stipu, ali nadam se da će ga nokautirati".
 
Miočića čeka neprijateljska atmosfera na Werdumovom terenu. Ti si se već borio u Brazilu protiv Antonija Silve. Možeš li reći nešto o atmosferi i ima li ona ikakvog utjecaja na tebe tijekom borbe?

"Apsolutno ne. Uvijek sam koncentriran na rezultat. Najvažnije je da imam najbolje trenere, najbolje timske kolege i najbolje navijače na svojoj strani".

Poznat si kao skroman borac koji se ispričava publici čak i nakon pobjede, kao nedavno protiv Franka Mira, a ne tražiš ni isprike za poraze čak ni kada si se borio ozlijeđen. Nema puno takvih boraca...

"Ako izgubim, ne mogu kriviti nikoga. Porazi su moja krivnja. Moram se više koncentrirati, poraditi još više na disciplini i to je to. Moram se ispričati za poraze jer sam razočarao trenere i fanove i uvijek se loše osjećam zbog toga. Uvijek se trudim biti sve bolji i bolji".

Imao si težak period u karijeri nakon serije od četiri poraza još 2011. godine, ali odlučio si nastaviti karijeru. Što te tada tjeralo da nastaviš i što te danas, sa 37 godina, još drži u sportu?

"Moj karakter i moja osobnost. Znam da imam još par godina u sebi i samo se želim boriti, raditi ono što volim. Borim se cijeli jebeni život i želim opet biti najbolji".

U svojoj karijeri borio si se s nekima od najboljih boraca svoje ere, pa i s velikim Fedorom. Tko ti je bio najteži protivnik do sada?

"Pedro Rizzo! Nitko mi nije zadao takvu bol kao on. Do sada mi je to bila najteža borba u karijeri".

Ipak, nikada se nisi borio s Cro Copom. Što misliš o njemu i njegovoj karijeri?

"Imam puno poštovanja za njega. Sviđa mi se njegov stil borbe, ima sjajne udarce nogom i sigurno je jedan od najčvrščih boraca. Želim mu sve najbolje u njegovoj karijeri i životu".

U Zagrebu nas uskoro čeka povijesni UFC event s Juniorom dos Santosom i Benom Rothwellom u glavnim ulogama. Na koga bi se kladio?

"Nemam pojma. Borio sam se s Rothwellom, a Dos Santos je bivši prvak, ima jake udarce, porazio je Miočića... Ovo je teška divizija, to je lutrija, jedan udarac može odlučiti borbu. Ne znam, ali bit će to za mene zanimljiva borba".

Trenutno si peti borac na UFC-ovom renkingu teške kategorije. Već si rekao da bi volio revanš s Miočićem koji bi do tada mogao postati novi prvak. Koji su tvoji planovi nakon Overeema? Što misliš koliko si u ovom trenutku blizu borbe za titulu?

"Ne znam, idem korak po korak. Prvo moram poraziti Overeema, u glavi sam potpuno koncentiran na tu borbu, a sve ostalo je na UFC-u".
 

Pročitajte više