Bjegunac Mamić: Viknuo sam "evo mog rivala zvezdaša" i Vučić me pozvao u Srbiju

Armin Durgut/PIXSELL

BJEGUNAC od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić srdačno se jučer pozdravio i popričao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Susreli su se na svečanoj ceremoniji otvaranja 22. međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, a Mamić je za srpski Alo rekao kako susret nije bio planiran.

"I ranije sam govorio koliko cijenim Vučića, a sada sam ga imao priliku upoznati. Susret je bio srdačan, a sudbina je htjela da se upoznamo na teritoriju treće zemlje", rekao je Mamić pa dodao.

"Nisam znao da je Vučić tamo! U jednom trenutku na sajmu uočio sam vašeg predsjednika Vučića. Rekao sam malo glasnije prijateljima: 'Čekajte da pozdravim svog velikog rivala - navijača Crvene zvezde.' Vučić me čuo, pogledao, nasmijao se i, naravno, članovi njegove delegacije zaustavili su se. Rukovali smo se i najljubaznije me pitao: 'Kako si?, Kako se osjećaš, Kad ćeš u Srbiju?'", ispričao je Mamić.

Bio je to ugodan susret za obojicu.

"Zahvalio sam mu se na pozivu i rekao da ću rado doći u Srbiju kad mi okolnosti to budu dozvoljavale. Čestitao mi je na svim nogometnim ostvarenjima i poželio mi je svako dobro u životu."

Aleksandar Vučić veliki je navijač Crvene zvezde, a bio je i na Maksimiru 13. svibnja 1990. na nikad odigranoj utakmici Dinama i srpskog kluba.

"Uvijek smo mi bili spremni na tučnjavu u Zagrebu, ali ovo je bilo nešto drugačije. Čim smo stigli na Maksimir, osjećala se iskrena mržnja, s obje strane su se čule najjezivije pjesme jednih o drugima", ispričao je Vučić kojem je tada bilo 20 godina.

Pročitajte više