OSIJEK ISPAO IZ EUROPE

Bjelica: Da smo se barem potukli s njima

Foto: Davor Javorović / Pixsell

OSIJEK je ispao iz Europa lige domaćim porazom od Basela (2:1) u jedinoj utakmici drugog pretkola Europa lige. Momčad Nenad Bjelice je nakon jako lošeg prvog poluvremena, koje je zbog straha i impresioniranosti uglednim suparnikom rezultiralo s dva gola zaostatka, proigrala u drugom dijelu zbog promjene mentalnog pristupa. Međutim, to nije bilo dovoljno.

Spomenute razloge za neuspjeh ističe i trener Osijeka: "Nogomet se igra u glavama, a mi smo se u prvom poluvremenu bojali prići protivničkim igračima, glava nam je bila puna respekta. Oni su to zbog svoje velike kvalitete iskoristili što smo im dopustili da se razmašu, pa je onda to izgledalo tako kako je izgledalo."

Bjelica napominje: "Vidi se da smo odlično fizički pripremljeni, ali negdje smo pogriješili u pripremi utakmice. Čak je momčad dobro djelovala i na zagrijavanju, a onda kada je igra počela nije bilo dobro. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje. Da smo prije postigli gol, možda bi sve ipak bilo drugačije. Na drugom poluvremenu možemo graditi puno toga. Htjeli smo biti agresivniji, htjeli smo osvajati prvu ili drugu loptu."

Otkrio je što je rekao igračima da je rezultiralo njihovim preobražajem iz preplašenih u neustrašive: "Rekao sam da moramo biti agresivniji, da se barem potučemo s njima, u smislu agresivnosti."

Bjelica je komentirao učinak svojih igrača: "Grezda nije bio na očekivanoj razini, Bočkaj se dignuo u drugom poluvremenu, dopalo mi se i kako je Erceg reagirao na lijevom krilu. Mierez je donio dosta živosti."

Španjolski sudac Jose Luis Munuera Montero, koji je već ranije u nekoliko dvojbenih situacija presudio u korist Basela, u 66. minuti zakinuo je Osijek za penal. Kleinheisler je jako i jasno vidljivo povučen pred golom Basela, ali sudac ne dosuđuje najstrožu kaznu za domaćina. VAR-a nema u ovoj fazi natjecanja, pa tako ni provjere situacije.

Bjelica nije htio komentirati ni ovu situaciju ni suđenje općenito.

Pročitajte više