hnl

Bjelica: Dinamo? Dok sam ja tu, mi tako nećemo raditi

Foto: Slavko Midžor / PIXSELL

NENAD BJELICA bio je na konferenciji za medije kako bi najavio sutrašnju prvenstvenu utakmicu njegovog Osijeka i Istre. Ipak, šou toj utakmici ukrao je šou Dinama.

Kako kao bivši trener Dinama komentirate oštro priopćenje tog kluba poslano HNS-u nakon derbija s Hajdukom?

Ne bih komentirao postupke drugih. Oni to vide tako kako su napisali, treba poštivati svačije mišljenje. Mi smo fokusirani na sebe. Dok god budem trener i sportski direktor Osijeka, nećemo pisati priopćenja protiv ikoga. Mi želimo doprinijeti normalizaciji odnosa u Hrvatskoj. Nijednom nisam komentirao suđenje u HNL-u i Europi dok sam bio trener Dinama. 

Dinamo se žali na VAR na derbiju?

VAR smanjuje mogućnost pogreške iako sam ja protiv tehnologije. Ona nije smanjila diskusije ni polemike, zato sam ranije govorio da sam protiv nje.

Suci su puno griješili u zadnje vrijeme u HNL-u?

Uvijek postoje teorije zavjere. Nikad nisam bio protiv sudaca niti ću biti. Suci griješe u korist jednih ili drugih, kao što griješe i igrači, jedino što su sudačke greške pod prevelikim povećalom. Svaka njihova greška tumači se kao teorija zavjere. Jedan tjedan protiv jednog, drugi dan protiv drugog kluba. Pitate se što je tu istina. Možda će griješiti protiv nas, ali to je normalno, događa se i u većim ligama. Osijek će biti primjer svima u tome i kod nas je zabranjeno komentiranje suđenja. To ne znači da se mi nećemo boriti za klub i dati sve od sebe, pa i vršiti pritisak na suca tijekom utakmice. Poslije utakmice nećemo komentirati suđenje.

Zoran Mamić je prije utakmice s Hajdukom rekao da taj klub ima najbolje igrače u HNL-u nakon Dinama. Međutim, Osijek ima 16 bodova više od Hajduka?

Kao što sam rekao, moramo poštivati mišljenje drugih ljudi. Ne mora to biti istina. Mogu ja reći da smo mi bolji od Barcelone, ali to ne mora biti istina. Rezultati pokazuju na terenu tko je tko. Imamo dobru i izbalansiranu momčad. Stabilan klub iza kojega stoje navijači. Imamo financijsku stabilnost potrebnu da budemo uspješni. Naravno da smo mi u nekim stvarima daleko ispod Dinama, ali na terenu, 90 minuta, 11 protiv 11, možemo se nositi sa svakim. Inače, iz Dinama su tjedan dana ranije govorili da je Rijeka najbolji klub poslije njih pa im je zatim to bio Hajduk.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više