Derbi Hajduka i Dinama

"Bjelica kontrolira svlačionicu, toga ranije u Dinamu nije bilo"

Foto: Robert Matić/Hajduk.hr

U SRIJEDU od 19 sati Hajduk dočekuje Dinamo u najvećem hrvatskom derbiju i u utakmici kojom se splitski klub može približiti plasmanu u europska natjecanja.

"Očekujem motiviran Dinamo. Ovo im je idealna prilika, Bjelica želi ponovno pokrenuti svoje igrače", rekao je Hajdukov trener Siniša Oreščanin u uvodu konferencije za medije uoči derbija s Dinamom.

"Svi su spremni i željni da budu u kadru osim Vučura i Tahiraja. Poslije današnjeg treninga ćemo odlučiti o sastavu", izjavio je Oreščanin i prokomentirao Dinamo.

"Dinamo je ove sezone izbalansiran, približio se europskim mjerilima, uhvatio je srednju klasu europskog nogometa. Najzaslužniji je za to Bjelica koji ima punu kontrolu nad svlačionicom, a ranije to nije bio slučaj u Dinamu."

Oreščanin je odbio objasniti na što točno misli: "Svi znate na što sam mislio."

Hajdukov trener sprema iznenađenje Bjelici...

"Imamo ideja, uvijek spremamo nešto. Nitko na Poljudu nije favorit, vjerujem u svoju momčad. Dinamo nije favorit, šanse su 50-50. Motivacijski je ova utakmica najlakša, treba to i smiriti, da ne ode sve previsoko. Nama je bitno da se ispune taktičke postavke i zahtjevi."

U posljednjoj utakmici je Mijo Caktaš panenkom promašio penal...

"Pitanje je hoće li sada biti penala. Tko će ga pucati? Mislim da će Mijo..."

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više