Bjelica nakon suspenzije: Morao sam nestati 35 minuta prije utakmice. Bilo je teško

Foto: EPA

UNION BERLIN i Wolfsburg u 15:30 na berlinskom stadionu igraju utakmicu 21. kola Bundeslige. Na klupu Uniona vraća se hrvatski trener Nenad Bjelica, koji je odradio tri susreta suspenzije. Na suparničkoj strani bit će njegov sunarodnjak, bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

Podsjetimo, Bjelica je bio suspendiran na tri utakmice te je dobio 25 tisuća eura kazne zbog incidenta na susretu Uniona i Bayerna (0:1) odigranom 24. siječnja u 13. kolu njemačkog prvenstva. U 74. minuti te utakmice nije dao loptu Leroyu Saneu da izvede aut za Bayern. Sane mu ju je htio izbiti, na što ga je Bjelica odgurnuo. Zbog toga je dobio izravni crveni karton, pa je ostatak utakmice odgledao s tribina.

"Bilo mi je teško na tribinama"

Bjelica je propustio utakmice s Darmstadtom (1:0), RB Leipzigom (0:2) i Mainzom (1:1), a u petak se obratio na konferenciji za medije uoči susreta s Wolfsburgom. "Bilo mi je teško na tribinama. S momčadi sam mogao razgovarati 35 minuta prije utakmice, a potom sam morao nestati.

Bio sam nemoćan tijekom 90 minuta utakmice, kao i za vrijeme u kojem nisam smio biti s momčadi. Moji su pomoćnici odradili korektan posao i osvojili četiri boda, što je u redu", izjavio je Bjelica, koji se ispričao zbog situacije sa Saneom.

"Žao mi je zbog toga, ispričao sam se i onda se fokusirao na momčad. Nismo više unutar kluba razgovarali o tome, već smo pokušali dobro pripremiti momčad", dodao je hrvatski stručnjak i bivši trener Dinama te Osijeka.

Bjelici s Unionom slijedi borba za ostanak

Bjelica je krajem studenog 2023. preuzeo Union, kada je klub bio u zoni ispadanja iz prvog ranga njemačkog prvenstva. Iako se već nakon incidenta sa Saneom počelo govoriti o njegovu odlasku, ostao je na klupi. Union se sada nalazi na 15. poziciji, tri boda iznad mjesta koje vodi u razigravanje za ostanak.

Pročitajte više