HNL

Bjelica: Ne trebaju mi više Normabeli da zaspim. Znaju se uvjeti ostanka

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK u pretposljednjem, 35. kolu Prve HNL dočekuje Lokomotivu. Momčad Nenada Bjelice više nema ni matematičke šanse da osvoji naslov prvaka. "Od utorka radimo na utakmici. Svi osim Čeberka, Jugovića, Leovca i Nejašmića su na raspolaganju. Dobro smo radili, imali dobru atmosferu, iako to uvijek kažemo, stvarno je bilo tako. Nadam se pobjedi u nedjelju", rekao je Bjelica na početku konferencije.

Uslijedila su pitanja novinara, od kojih se prvo odnosilo na motivaciju. "Motivacija se odnosi na osjećaj da pobijediš i vratiš se na pobjedničke staze. Imamo niz od tri utakmice koje nismo pobijedili. Želimo pokazati da možemo puno bolje. Vjerujem da ćemo to napraviti. Prošle godine smo tri kola pred kraj ostali bez šansi za naslov pa pobijedili sve tri do kraja. Nadam se da će tako biti i sada", odgovorio je Bjelica.

"Ne bih rekao da je umor momčadi, nego umor trenera. Momčad je ogledalo trenera i to je razlog", odgovorio je Bjelica na pitanje o lošim nastupima na kraju prošle i ove sezone. "Imam puno profesionalaca koji su vrijedno radili cijelu sezonu i čekali svoju šansu.

Dat ću priliku igračima koji su manje igrali, a koji su zaslužili. Idemo maksimalno ozbiljno. Prošle sezone smo samo u zadnjem kolu dali priliku mladim igračima jer nam je nedostajalo 18 igrača. Imamo 25 igrača, moram ispoštovati svoje profesionalce koji jako dobro rade. Bilo je jako lijepo biti njihov trener. Mogu ih samo pohvaliti otkad sam tu", izjavio je.

"Ne trebaju mi Normabeli da zaspim"

Na konferenciji je bio i Petar Brlek, koji je poručio kako su htjeli pobijediti u svakoj utakmici. "Nije se dogodilo, dali smo sve od sebe. Dan-dva smo bili utučeni zbog poraza, ali okrenuli smo se zadnjim dvjema utakmicama", rekao je Brlek.

Bjelica je nastavio rekavši kako ima ugovor s Osijekom još godinu dana. "Osijek je prva opcija za mene. Ne znam što će se dogoditi. Ali dogodilo mi se prošle godine, ove godine, ne bih volio da mi se dogodi još jednom. Zna se uvjet ostanka, već sam rekao, nemojte da se ponavljam cijelo vrijeme.

Ja sam prije 15-16 dana pričao s predsjednikom, rekao mu što mislim i kako mislim, ne trebaju mi više Normabeli da zaspim, probudim se bez glavobolje ujutro, mirna su mi duša i srce. Sve što sam rekao bilo je za boljitak kluba, a kako će to vlasnici interpretirati, to je na njima", rekao je Bjelica nakon što su ga pitali je li bliže ili dalje ostanku u osječkom klubu.

Komentirao je i Lokomotivu

"Lokomotiva se prošle sezone borila za ostanak i u takvoj jednoj sezoni dala je šansu mladima koji su se isprofilirali i u ovoj sezoni igrali na visokom nivou. Stojković, Kačavenda, svi oni mladi. Imaju pomoć Nevistića, Kulenovića kao top napadača. To je kvalitetna mlada momčad koja igra bez pritiska cijelu sezonu.

Mogu pokazati kvalitetu kroz cijelu sezonu. Želja i volja su najveće snage koje nas pokreću. Siguran sam da će naša želja i volja biti veća nego njihova i da ćemo osvojiti tri boda", uvjeren je Bjelica, dodajući kako 13. lipnja počinju pripreme za iduću sezonu.

Bjelica je rekao da je Brlek imao puno problema s ozljedama, zbog čega nije imao kontinuitet. Trener od njega očekuje da iduće sezone bude jedan od glavnih igrača osječke momčadi. "Ulaskom u Europu ostvarili smo cilj. Nismo ostvarili želju za titulom", dodao je Bjelica.

"Ciljevi su ostvareni. Pa mi smo prije sedam kola izborili Europu"

"Rekao sam poslije poraza od Dinama da je bilo malo više želje, bio bi i rezultat bolji. Još uvijek ova sezona ostaje kao druga najbolja u povijesti. Koliko god se željelo obezvrijediti sve što smo ostvarili, statistika govori drugo. Fali nam bod da izjednačimo taj najbolji rezultat, nadam se da ćemo pobijediti sljedeće dvije utakmice", rekao je trener.

"Ponosan sam i zadovoljan. Jako puno toga utječe na konačan plasman i konačan rezultat. Ako vidite tablicu, imamo samo četiri neriješena rezultata više od Dinama i dva više od Hajduka. Koji su to detalji... Ona izbijena lopta s linije protiv Lokomotive u zadnjoj minuti, nedosuđeni penal protiv Gorice, promašeni penali protiv Hajduka... To su detalji", nastavio je.

"Imamo isti broj poraza, samo je razlika u pobjedama, a to je jedan gol u pitanju. Za tu dozu sreće treba jako željeti i onda se možda ostvari u najboljem slučaju. Ove su dvije ekipe zasluženo ispred nas. Nadam se da ćemo sljedeću sezonu biti konkurentniji i da ćemo ostvariti želju. Pa mi smo prije sedam-osam kola izborili Europu. Ciljevi su ostvareni", zaključio je Bjelica.

Pročitajte više