PLZEN - DINAMO

Bjelica: Obećavam, otkrit ću vam sastav kad uđemo u finale Europa lige

Foto: Index.hr

DINAMO će u četvrtak od 21 sat kod Viktorije Plzen igrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europa lige. Zagrebački klub čeka prvu od dvije povijesne utakmice u europskom proljeću, koje su dosanjali nakon 49 godina čekanja.

Izabranici Nenada Bjelice danas su iz Zagreba letjeli do Praga odakle su autobusom stigli u hotel u Plzenu, gradu udaljenom 100 kilometara od glavnog češkog grada.

>> VIDEO Dinamo stigao u Češku, navijači ih dočekali na aerodromu

>> Hajrović ne smije igrati u Češkoj, ali našao se u avionu iz samo jednog razloga

Uoči gostovanja u Češkoj trener Modrih ne može računati na ozlijeđene Gavranovića i Šunjića. Kapetan Arijan Ademi ima problema s ramenom, ali je stručni stožer Modrih uoči današnjeg leta potvrdio da će biti spreman za sutrašnju utakmicu.

Upravo kapetan momčadi Arijan Ademi i trener Nenad Bjelica izašli su pred novinare u 17.30 uoči povijesnog gostovanja Dinama na koje pristiže stotine Boysa.

"Sretni smo i ponosni što smo dosad ostvarili"

''Ponosan sam i sretan što sam dio ove ekipe. S velikim iščekivanjem čekamo početak utakmice, spremni smo i želimo nastaviti gdje smo stali, želimo napraviti još veće stvari, i za nas i za Dinamo'', kazao je kapetan Modrih, Arijan Ademi.

"Jako smo sretni i ponosni što smo dosad ostvarili i oni što ćemo ostvariti. Ekipa je u odličnom stanju. Moramo držati balans da ne budemo premotivirani ili premalo motivirani, što vjerujem da se neće dogoditi. Ne smijemo dozvoliti da igrači izgore u prevelikoj želji.

Sutra ćemo se pozabaviti sa svojom ekipom. Nismo im davali previše informacija o protivniku, imaju previše zadataka koje moraju odrađivati na terenu. Nismo ih htjeli zamarati s time. Ako budemo pravi na terenu, siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat sutra protiv Plzena", kazao je trener Dinama.

"Rudeš i Istra su nam poslužili za punjenje samopouzdanjem"

Dinamo je pobijedio Rudeš i Istru na početku proljetnog dijela sezone HNL-a.

''Nama su ove dvije prvenstvene utakmice poslužile da se nahranimo samopouzdanjem, da se još bolje pripremimo, mi se nismo spremali za Rudeš i Istru, već za Viktoriju. Vjerujem da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo na kraju mi slaviti'', kaže Bjelica.

"Bjelica će otkriti sastav kad Dinamo uđe u Europa ligu"

Bjelica je upitan hoće li otkriti sastav ako Dinamo uđe u finale Europa lige.

"Svečano obećavam da ću to napraviti", rekao je trener Dinama kroz smijeh, pa dodao:

"Šalim se. Prvo treba skočiti pa reći hop. Sutra igramo protiv odlične momčadi, koja već godinama ostvaruje dobre rezultate u Europi. Jasno, nadam se da ćemo proći i da ćemo otići još dalje'', rekao je Bjelica.

"Uspjeli smo stvoriti izuzetan momčadski duh"

Kada je postao trener Modrih, Bjelica je kazao da je to najveći klub kojeg je dosad vodio u karijeri.

"Na ljeto smo htjeli stvoriti dobru momčad, koja u Europi može ostvariti dobre rezultate. Momčad koja može igrati na rezultat. Mislim da smo uspjeli stvoriti izuzetan momčadski duh unutar ekipe. Takva momčadska igra može donijeti dobre rezultate. Htjeli smo dostići ovu razinu, da nas svi ozbiljno shvaćaju i respektiraju. Potrebna je svakodnevna želja za napretkom i postavljanjem novih ciljeva."

"Neka nam navijači budu 12. igrač"

U Plzen dolazi stotine navijača Dinama. Imate li poruku za njih?

''Apeliram da nas navijači bodre kao i dosad, da nam budu 12 igrač, da se ponašaju sportski, da nam pomažu navijanjem, a mi ćemo im vratiti borbenošću i igrama na travnjaku'', kaže Bjelica.

Koliko ste analizirali igru Viktorije od trenutka kada ste doznali da ćete igrati protiv njih u Europa ligi?

"Skautirali smo ih od trenutka kad smo doznali da ćemo igrati protiv njih, kao što su oni i nas proučili. Imali smo dovoljno vremena, prikupili smo informacije s raznih strana i vjerujem da smo dovoljno detaljno analizirali našeg protivnika da bi sutra ostvarili dobar rezultat", kazao je Bjelica.

Nedostajat će vam nekoliko važnih igrača. Kako ćete ih zamijeniti, možete li to malo prokomentirati?

''Meni je žao igrača koji ne mogu igrati. Nadam se da će neki od njih igrati sljedeći tjedan. Siguran sam da će igrači koji budu istrčali pokazati kvalitetu. Imamo širok roster, mirno spavam, imam povjerenje u sve igrače'', ističe Bjelica.

Kako je igrati protiv momčadi za koju svi kažu da nemaju zvijezda, ali imaju veliko iskustvo igranja na ovoj razini i veliki staž u profesionalnom nogometu?

''Sigurno da je dosta teško. To je organizirana, iskusna i čvrsta momčad. Svjesni smo da nas očekuje tvrda utakmica, pokušat ćemo izvući što bolji rezultat za nas'', odgovorio je Ademi.

Češka policija maknula Hajdukovu ploču u Pragu zbog navijača Dinama

Pročitajte više