Dinamo u Ligi prvaka

Bjelica odgovorio umjesto svog igrača: "Ne, ne priča se o tome"

Foto: Josip Regović/Pixsell

NENAD BJELICA i Nikola Moro bili su pred novinarima u Trondheimu na službenoj press konferenciji uoči uzvrata Rosenborga i Dinama. Hrvatski prvak u play-offu Lige prvaka brani prednost 2:0 s Maksimira.

"Važno je što nismo primili gol u prvoj utakmici, ali protiv Ferencvarosa smo ga primili pa smo u uzvratu bili bolji. Vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo bolja momčad", rekao je Bjelica čiju je momčad trener Rosenborga nahvalio i poručio da je uzbuđen što ima priliku gledati Dinamo.

Mori je stiglo pitanje o tome razgovaraju li igrači već o Ligi prvaka, odnosno o tome protiv koga bi voljeli igrati u grupnoj fazi. Umjesto nogometaša Dinama odgovorio je trener.

"Ne, ne priča se o tome. Ono što mi radimo s našim igračima jest da imaju fokus na teren. Liga prvaka nama nije ništa novo. To je naša želja, to bi bio bonus, ali time se ne opterećujemo."

Novinari su podsjetili na utakmicu iz 2011. godine kada se Dinamo u Švedskoj provukao protiv Malmöa.

"Znate da se ne vraćam na jučer, a kamoli prije osam godina. Siguran sam da smo u stanju odgovoriti na sve što će oni ponuditi, spremni smo odgovoriti na naš način. To je napadački, s velikom željom za pobjedom. U stanju smo pobijediti, tako je bilo kod Ferencvarosa i Saburtala. Iako je Rosenborg kvaliteta više od njih, vjerujem da je to moguće i to će nam sutra biti cilj", rekao je Bjelica i otkrio da ima sve igrače na raspolaganju.

"Svi su spremni, imamo sve na raspolaganju, 22 igrača imamo ovdje. I ovih pet koji su ostali u Zagrebu bili bi spremni, ali ne možemo sve voditi na put. Vjerujem da će naša ekipa na terenu pokazati koliko je dobra i koliko je spremna."

Rosenborg?

"Znamo otprilike kako igraju, ali ne mijenja se bitno njihova igra. Kod kuće pred svojom publikom možda su malo poduzetniji, ali znaju igrati jako dobar nogomet. Pokazuju da su moćna momčad i sa svojom publikom svakako da mogu iznenaditi. Vidimo da svi njihovi protivnici imaju problema po desnoj strani. Obratit ćemo pozornost na to, tu trebamo biti stabilni, naši igrači koji budu fokusirani prema Stojanoviću pomoći će mu na toj strani. Rosenborg respektiramo, ali cijenimo i sami sebe i vjerujemo da ćemo biti bolji."

Moro: Nema opravdanja

Moro je najavio igru na pobjedu.

"Utakmica na Maksimiru nije bila toliko fizički naporna za nas. Imali smo 25 tisuća navijača koji su nas nosili. U takvim trenucima nemamo pravo na umor. Zbog svih tih ljudi idemo sada po pobjedu i prolaz u Ligu prvaka. Moramo dati maksimum zbog nas, naših obitelji. Nema umora. Nema opravdanja", rekao je veznjak Dinama i osvrnuo se na suparnika.

"Znamo da su prekidi njihova dobra strana i nešto na čemu baziraju svoju igru. Visoki su i opasni u tome, ali u prvoj utakmici dobro smo na to odgovorili. Uz koncentraciju, ne bi trebalo biti problema."

Dinamo bi prolaskom u grupnu fazu Lige prvaka zaradio najmanje 25 milijuna eura i bio u trećoj jakosnoj skupini na ždrijebu u četvrtak.

Pročitajte više