Bjelica pred derbi: Rijeka je pod Bišćanom konačno prava

Foto: Pixsell

NAKON dvotjedne klupske stanke nastavlja se 1. HNL.

Na Rujevici, s početkom u 15 sati, petoplasirana Rijeka (24) u subotnjem prvenstvenom derbiju 15. kola dočekuje prvoplasirani Dinamo (36). Prvi ogled riječkog i zagrebačkog kluba u tekućoj jesenskoj polusezoni okončan je remijem na Maksimiru (1:1). 

I dalje opijen plasmanom u nokaut fazu Europa lige nakon 49 godina kontinentalnog posta, Dinamov trener Nenad Bjelica optimističan je bio pred okršaj s Rijekom.

"To nam je treći derbi za redom. Nakon Osijeka i Lokomotive, sada je pred nama Rijeka. Navikli smo igrati derbije. I u Europi igramo teške utakmice, pa nam težina utakmice ne bi trebao biti problem", poručio je na tiskovnoj konferenciji.

Momčadsko stanje je zadovoljavajuće.

"Svi su se iz reprezentacija vratili zdravi, možemo se nadati jakom Dinamu i pobjedi", najavio je Nenad Bjelica ususret 29. utakmici u svim natjecanjima otkako je sredinom svibnja 2018. godine imenovan nasljednikom smijenjenog Nikole Jurčevića.

Optimizma u Dinamovu taboru ne manjka.

"Pozitivno sam se iznenadio kakvi su mi se vratili igrači, trenirali su i radili odlično ova dva dana, a atmosfera je i inače sjajna, a sad kao da su jedva čekali da se opet vide. Nekad se s reprezentativne stanke vraćaju umorniji, ovaj put to nije bio slučaj. Dosad smo pobjeđivali uvijek nakon reprezentativne pauze...", u nadi u novu pobjedu izjavio je Nenad Bjelica.

Na Rujevicu nitko ne putuje sa statusom favorita, pa čak niti Dinamo koji na Kvarner putuje s ogromnim motivom. Pobijedi li, aktualni hrvatski prvak već nakon druge četvrtine prvenstva povećat će ionako vrtoglavu bodovnu razliku pred svojim rivalom.

 "Bez obzira na sve što smo pokazali, moramo se dalje dokazivati, od Dinama se uvijek traže pobjede, svi to znamo. Sretni smo što igramo nogomet koji vraća publiku na stadion, ali svaka je utakmica novo dokazivanje."

Međutim, Rijeka zaslužuje poštovanje.

"Rijeka je poslije Dinama najkvalitetnija hrvatska momčad, kao i klub koji je zadnjih godina u vrhu ili na vrhu hrvatskog nogometa. Očekivanja su s obje strane velika. Imao sam privilegiju raditi s tim ljudima godinu i pol dana dok sam bio u Speziji, vrlo je zdrav klub, zdravi ljudi, prijateljski odnos imamo", priznao je Dinamov taktičar i usporedio Bišćanovu Rijeku s Kekovom.

"Kek je ostvario povijesne rezultate s Rijekom i ne treba govoriti kolika je njegova uloga u tome što je Rijeka napravila. Nakon određenog perioda dođe do zamora s obje strane, nije momčad izgledala briljantno, ali uvijek je imala jasne konture i stil igre. Bišćan je popravio atmosferu i osvježio momčad drugačijim pristupom, uvijek promjene trenera donose osvježenje. Igraju u sličnom sustavu, zadnji vezni su malo ofenzivniji, igrački bolji igrači, ali vrlo slično kao kod Keka. No, s poboljšanjem atmosfere dolaze rezultati i Rijeka opet izgleda kako svi žele da izgleda."

Nenad Bjelica nije otkrio početni sastav, ali otkrio je kako u Rijeku putuje delegacija s 18 igrača.

"Ne mogu igrati svi, ide ih 18, na iduću utakmicu možda nekih drugih 18... Jedino u Istanbul ići će svi, 28 igrača vodimo, pa i Majera koji se od ponedjeljka pridružuje momčadi i treninzima. To je nagrada svima za što su postigli u Europi i prvenstvu", zaključio je Dinamov trener.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više