DINAMO - FERENCVAROS 1:1

Bjelica: Što ste tužni, nitko nije umro. Sigurno prolazimo u Mađarskoj

Marko Prpic/PIXSELL

NENAD BJELICA nije zabrinut nakon što je njegov Dinamo u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka odigrao tek 1:1 s Ferencvarosom, što suparniku donosi prednost uoči uzvrata u Budimpešti.

>>> DINAMO - FERENCVAROS 1:1 Olmo nije mogao sam, Mađari sretno do važnog gola

Bjelica se naljutio na ovo novinarsko pitanje:

Zašto je vašoj momčadi nedostajalo agresivnosti?

Ne prihvaćam tu tezu! Bili smo agresivni, stvorili jako puno prilika, ali nažalost nismo uspjeli zabiti još koji gol, bilo zbog odličnog suparničkog vratara ili nespretnosti naših napadača. Jednostavno, suparnik je dobar, pogotovo stoperi i bekovi koji se, zajedno s golmanom, ne boje igrati kad su pod pritiskom. Držali su posjed pa ispada da nismo bili agresivni. Ako vam nedostaje agresivnosti, onda to izgleda malo drukčije, ne bi Dinamo stvorio šest, sedam šansi, a Ferencvaros jednu.

Što se dogodilo nakon 20. minute? Počeli ste sjajno; dominantno, silovito, agresivno, okomito, a onda ste se prerano povukli?

Nije bilo razloga za to, ni nakon tih 20 minuta, a niti u drugom poluvremenu u prvih 15 minuta gdje smo se prenisko branili. Kao što sam rekao, njihovi stoperi bili su mirni na lopti, zajedno s vratarom i bekovima drže posjed pri čemu smo mi trčali u prazno. Trebali smo nastaviti kao što smo počeli. Ali, igramo protiv kvalitetnog suparnika koji je pokazao da ima dobre nogometaše, da jako dobro znaju igrati, a unatoč tome nisu nam stvorili opasne situacije. U prvom poluvremenu su uputili jedan šut, u drugom se ne sjećam njihovih velikih prilika, a sjećam se naših. Da smo bili efikasniji, vjerojatno bismo pobijedili. Prije utakmice sam htio rezultat koji nam daje nadu u prolaz. Ovaj rezultat nam daje nadu. Mi u ovom trenutku ispadamo s 0:0 u Budimpešti, dakle nemamo što kalkulirati, idemo na pobjedu, idemo hrabro i tako ćemo ući u utakmicu.

Ferencvaros je, dakle, u prednosti. Kako ćete je nadoknaditi u gostima?

Ma tek ćemo vidjeti da li je ovo prednost za njih. Jer mi u Budimpešti idemo na pobjedu. Priprema za uzvrat bit će jako laka. Idemo ih pobijediti i to je sve što ćemo pripremati. Što ste tužni, nitko nije umro. Sigurno prolazimo u Mađarskoj.

Na čemu temeljite optimizam?

Na našoj polovici se igralo samo 10-ak minuta prvog dijela i prvih 10-15 minuta poluvremena, tako da... Nemam što zamjeriti svojim dečkima, ali trebalo nam je i malo sreće koju danas, nažalost, nismo imali. Što ste tužni, nitko nije umro. Siguran sam da ćemo pobijediti u Mađarskoj.

Nakon Saburtala svojim igračima dali ste peticu, kojom ocjenom od 1 do 10 biste ih sada ocijenili?

Dao bih im šesticu. Rekao sam da smo imali faze u kojima smo trčali u prazno, nismo imali posjed, radili smo presing, ali na pogrešan način. Tu smo došli u problemčiće što se tiče posjeda, ali ništa više od toga. Čak mislim da nam je Saburtalo stvorio više šansi nego Ferencvaros, dok smo mi stvorili više šansi sada nego tada. Zato igračima nakon remija s Ferencvarosom dajem višu ocjenu nego što sam im dao poslije pobjede protiv Saburtala.

Je li vas kolega Serhij Rebrov iznenadio s trojicom novih igrača u odnosu na zadnju utakmicu? Jeste li očekivali ovako hrabri Ferencvaros koji se došao nadigravati?

U četiri utakmice u kojima smo ih analizirali vidjeli smo da oni žele igrati i da su kvalitetni. Znači nisu nas  iznenadili. Možda je to na našem terenu bilo prehrabro, ali na tome im treba čestitati. Što se igrača tiče, bili smo spremni na sve te promjene. Osim tog izgubljenog posjeda u jednom dijelu, nismo imali nikakvih problema niti nas je suparnik ugrozio po sredini ni po krilima ni šutevima niti centaršutevima I.mali smo utakmicu pod kontrolom.

Pročitajte više