Transferi

Bjelica objavio koliko Osijek traži za Miereza

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

MIJO CAKTAŠ uskoro postaje slobodan igrač. S posljednjim danom lipnja istječe mu ugovor s Hajdukom te će sljedeće sezone igrati u novom klubu.

Jedan od klubova koji želi dovesti 29-godišnjeg Caktaša je Osijek. U domaćim medijima pojavila se informacija da se Caktaš sam ponudio Osijeku, ali je trener Nenad Bjelica to demantirao.

"Nije istina, nitko nam se nije nudio, nego smo Caktaša mi zvali. Slobodan je, a igrač takvog profila nam treba i mi smo prvo njega zvali, razgovarali i poslali ponudu na koju sad čekamo odgovor", rekao je Bjelica za Glas Slavonije.

Caktaš je odbio produljiti ugovor s Hajdukom, pa je posljednju polusezonu odradio na tribinama. U posljednje vrijeme povezuje se s poljskom Legijom i turskim Bešiktašem.

Jedna od glavnih tema u Gradskom vrtu je Ramon Mierez, sjajni Argentinac za kojeg Osijeku stižu brojni upiti. Osječani za njega traže 10 milijuna eura.

"Upita i zainteresiranih ima i ako netko ponudi deset milijuna eura, ili nešto manje uz neke bonuse, nije isključeno da Mierez ovoga ljeta napusti klub. Tih deset milijuna eura na nogometnom tržištu nije velika cijena, možda se čini mnogo za imidž Osijeka koji za taj novac dosad nije prodavao igrače, ali recimo da Mierez igra u Dinamu, za njega bi se tražilo i 25 milijuna. Ako Bruno Petković, koji je ove sezone u HNL-u zabio devet pogodaka, vrijedi 20-ak milijuna eura, ne znam zašto mi za Miereza, koji je zabio 22, ne bismo tražili deset", rekao je Bjelica.

Ranije je Osijek za sljedeću sezonu doveo Šimu Gržana, Amera Hiroša i Slavka Bralića.

Pročitajte više