Bjelorusi izbjegli Hrvate na Plesu: Možda vam možemo pomoći protiv Ukrajine!

BJELORUSKA reprezentacija predvođena izbornikom Berndom Stangeom stigla je na zagrebački aerodrom u predviđeno vrijeme, malo iz 12 sati. Ako je suditi po raspoloženju Nijemca koji vodi bjelorusku momčad, naši protivnici su i više nego opušteni, svjesni da ih samo pobjeda u Hrvatskoj može vratiti u borbu za drugo mjesto. No, to očito nije imperativ države koja ije legitimni sudionik velikih natjecanja. Stange je uz širok osmijeh pristao porazgovarati s hrvatskim novinarima.

"Svi mi koji smo ovdje došli, došli smo s mislima o pobjedi. Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo sutra igrati dobar nogomet", rekao je izbornik.

Bjelorusi su stigli bez Hleba i Kutuzova, Hrvatskoj će nedostajati Modrić, ali Stange vjeruje da su domaćini u povoljnijoj situaciji.

"Činjenica da su problemi zadesili i na i vas neće biti otežavajuća okolnost za kvalitetu utakmice. Mi smo tanki, dok Hrvatska ima zvijezde iz Schalkea i Hamburga koje mogu zamijeniti Modrića. Imate odličnu momčad i puno pravo na drugo mjesto, ali za to ćete morati pobijediti nas i Engleze."

Na upit o najvećoj snazi Hrvatske, Stange nije dugo zamišljao.


"Vaš najbolji igrač je onaj kojeg trenutno nema. Tu je i Eduardo, ali nisam siguran mogu li ga naši stoper zadržati. Mladi su i neiskusni, ali nećemo se predati."

Činjenica da Stange kao kandidate za drugu poziciju vidi Hrvatsku i Ukrajinu može biti i pila naopako. Bjelorusi se nisu došli unaprijed predati.

"Jasno, Engleska se već kvalificirala, a za drugo mjesto bore se Hrvatska i Ukrajina, no možda mi možemo učiniti nešto ovdje. Hleb bi se trebao vratiti do Ukrajine, a onda vam možemo i pomoći."

Iako svjesni što ih očekuje, Bjelorusi kažu da ih neće uplašiti vruća atmosfera na tribinama Maksimira.

"Mislim da smo spremni na to, kad krene utakmice, sve se zaboravi", rekao je Stange.

Naša reprezentacija, na proputovanju iz Rovinja, sletjela je na Pleso u 12.45. Za dlaku su se mimoišli sutrašnji protivnici...

No, nova prilika za kratak susret ukazat će se večeras na Maksimiru, kada  će obje momčadi odraditi trening. Stangeovi izabranici u 19, a Bilićevi sat vremena kasnije.

Pročitajte više