Bjelovarski terijer odlazi prije Eura

MAMIĆI neće praviti probleme Ognjenu Vukojeviću ukoliko ponuda nekog od njegovih prosaca bude zadovoljavajuća. A to u prijevodu znači da će se rampa ponovo dizati u slučaju papirnate ponude od pet milijuna eura. Iako izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić često voli istaknuti da Dinamo nije autobusna stanica, činjenica je, što i tržišni uvjeti dijelom diktiraju, da Dinamo u međunarodnim okvirima nije ništa drugo nego sjecište trgovačkih putnika i prolaznik euro-kupova.

Luka Modrić trebao je biti posljednji mohikanac, ali tu čast ukrast će mu Dinamov Gattuso koji je u paru s Nikolom Pokrivačem činio srednji defanzivni dvojac vrijedan optimizma Dinamovih navijača. Mamići nisu dugo prodavali maglu u slučaju Pokrivač, kao što su ti činili nakon prodaje Eduarda da Silve u londonski Arsenal i friški reprezentativac za nešto manje od pet milja preselio je u Monaco.

Gdje će karijeru nastaviti Vukojević jedina je nepoznanica u tom slučaju, jer najnovije informacije sugeriraju da je i Mamićima dosadila šuplja priča o ne-rasprodaji svetinje, pa je procurilo da će Ogi dobiti odriješene ruke. U zamjenu za odgovarajuću svotu, dakako.

Na večerašnjoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa Vukojevića je gledati emisari Celtica koji se davno uključio u utrku za uslugama bjelovarskog terijera, zatim Tottenhama, Ajaxa, Šahtara, Evertona, i Spartaka. Rusi su spremni ponuditi najviše, ali mora da će poštovati i Vukojevićeve želje koji bi radije preselio u zapadnije krajeve.

Neke informacije sugeriraju da su Kopljanici iz Amsterdam Arene najbliži sretnom svršetku, a transfer bi se prema najavi trebao realizirati prije nego Vukojević s reprezentacijom krene u Rovinj na prvu fazu priprema za Euro.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više