Blackburn ispravlja Pompeyevu pogrešku i dovodi Kalinića, a Viduka ide na Fratton Park!

"TRADE" u kojega su uključeni hrvatski napadači (jer imamo pravo svojatati i Viduku) je na vidiku u Premiershipu.

Blackburnov menadžer Sam Allardyce je upravo nakon trokut-turnira u Splitu (i poraza od Hajduka, za kojega nije igrao Kalinić) zavapio da mu treba napadač koji će dostojno zamijeniti Roquea Santa Cruza.

Paragvajac mu bolno nedostaje nakon transfera u Manchester City i prema posljednjim informacijama s Otoka, idealnu i ne preskupu zamjenu je našao u Nikoli Kaliniću iza kojega je svježe propali transfer u Portsmouth.

Allardyce je za Kalu spreman izdvojiti 6 milijuna funti, a ne bi se bunio ni ako cijena bude malo veća, jer je upravo Hajdukova napadača označio kao najveću kupovinu ovog ljeta.

Engleski mediji pišu da je već krenuo u pregovore s golgeterovim zastupnicima i da se nada da će što prije iskoristiti to što ga je Portsmouth olako pustio.

Ističe se da se 21-godišnji napadač vraća u Hrvatsku za vikend kako bi igrao prvenstvenu utakmicu za svoj klub, ali Roversi se nadaju da bi ga odmah nakon toga mogli privezati četverogodišnjim ugovorom.

"Hajduk je voljan prihvatiti gotovinu i u klubu su prilično ljuti što se Pompey ohladio nakon što je posao bio pred zaključenjem", piše Daily Mirror.

"Viduka je prva Hartova meta nakon što ga je odbio Hrvat Nikola Kalinić"

"A za to vrijeme u Portsmouthu..." Pompey mora brzo djelovati ako želi začepiti rupu u napadu nastalu Crouchevim odlaskom i Kalinićevim nedolaskom i čini se da su "vatrogasno" rješenje pronašli u 33-godišnjem Marku Viduki koji je slobodan igrač po isteku ugovora u Newcastleu i spreman je potpisom jednogodišnjeg ugovora odgoditi planiranu mirovinu.

Sun ističe da je Viduka odbio identičnu ponudu Hulla i također spominje da Blackburn sada želi Kalinića, "ali mu je Porto najopasniji rival u toj borbi".

"Dekintirani Portsmouth je želio isplatu 5,5 milijuna funti odštete razvući na tri godine, ali su Splićani glavninu tražili odmah", navodi  razloge zašto nije došlo do zaključenja posla.

Sun navodi da je Allardyce odmah uskočio kada se ovaj posao izjalovio i javio se Hajduku.

Pročitajte više