Blanka srušila rekord mitinga u prepunoj Spaladium Areni

BLANKA Vlašić odnijela je pobjedu na trećem skakačkom mitingu Slobodne Dalmacije održanom pred 12 tisuća gledatelja. Pobjedu je Blanki osigurao skok preko 196 centimetara budući da su se ostale natjecateljice oprostile s letvicom upravo na toj visini.

> Tijek mitinga: Blanka u Spaladium Areni

Našoj najboljoj skakačici posao je svojim nedolaskom olakšala Njemica Ariane Friedrich, inače Blankina najveća konkurentica ove godine. Ipak, svojim nedolaskom Friedrich je potpuno ubila neizvjesnost.

Prvi problemi za većinu djevojaka počeli su već na visini od 190 centimetara. Naime, spomenutu visinu su iz provg pokušaja preskočile samo Svetlana Školina, Vita Palamar te Viktorija Kljugina uz, naravno, našu Blanku. Kasnije im se još priključila i Irina Gordejeva.

Nakon što je Vita Palamar otpala na visini od 193, Blanka je ostala u borbi protiv tri Ruskinje. Njih se, pak, brzo riješila s obzirom da nijedna od njih nije uspjela preskočiti 196. Blanka je ostala sama na zaletištu te je iz drugog pokušaja uspjela preskočiti 198 centimetara.

Puno bolju formu iskazala je na visini od 202 centimetra kada je iz prvog pokušaja srušila rekord mitinga. Kako je i sama poslije priznala u izjavi za HTV, Blanki je za nešto više nedostajalo koncentracije: "Nisam mogla naći pravi ritam zaleta, opuštala sam se u kukovima i nisam uspjela doći do željenog rezultata.

Ipak, Blanka je istaknula zadovoljstvo pobjedom: "Sretna sam zbog pobjede, jedino bih voljela da je još neka cura uspjela preskočiti poneku veću visinu. Bilo bi i meni tada puno lakše. Želim samo još na kraju dodati kako je publika i više nego zaslužila pohvale."

Marko Čeko
Foto: Joško Ponoš/Cropix

Pročitajte više