Blanka u petak na operaciju štitnjače

NAJBOLJA hrvatska atletičarka Blanka Vlašić doputovala je u srijedu u Zagreb, a danas će biti primljena u bolnicu Sestara milosrdnica kod docenta dr. Vlade Bedekovića koji će Blanku i operirati. Kako prenose Sportske novosti, Blanka će najvjerojatnije već u petak biti operirana.

Blanka boluje od hipertireoze, odnosno poremećaja rada štitnjače koja luči višak hormona, pa je u konzultaciji s liječnicima odlučeno da se problem sa štitnjačom riješi operativnim zahvatom.

Blanka je nedavno podsjetila i kako je početkom 2004. godine Janica Kostelić išla na operaciju štitnjače, a "ona joj je najbolji primjer da se ovo stanje može preboljeti i vratiti u svjetski vrh".

"Nisam ja jedina bolesna, tisuće je mladih u bolnicama. Upravo zbog toga želim mir, ne tražim sažaljenje javnosti. Ne plačem, ne kukam, uvjerena sam da ću se kao što liječnici najavljuju, brzo vratiti na atletsku stazu.", kazala je Blanka za Sportske novosti.

Postoperativni oporavak obično traje osam dana, a liječnici vjeruju da bi Blanka za dva mjeseca mogla početi trenirati maksimalnim intezitetom.

Pročitajte više