Blanka Vlašić i Igor Boraska sportaši Dalamcije

ATLETIČARKA Blanka Vlašić i veslač Igor Boraska proglašeni su najboljim sportašima Dalmacije u 2002. godini u izboru čitatelja ´Slobodne Dalmacije´.

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu, voditelj akcije i novinar ´Slobodne Dalmacije´ Robert Radica kazao je da je u sportsku redakciju stiglo oko 76 tisuća kupona čitatelja. Tako se na ovogodišnjoj listi sportaša našlo 20 muškaraca, šest žena, devet ekipa i 11 momčadi.

Atletičarka Blanka Vlašić, zahvaljujući obrani naslova svjetske juniorske prvakinje u skoku uvis, uvjerljivo je slavila sa 18,213 glasova ispred plivačice Sanje Jovanović (12,197) i gimnastičarke Tine Erceg (12,136).

Jedini hrvatski sportaš koji je u svojoj karijeri sudjelovao na obje olimpijade, Ljetnoj i Zimskoj, veslač i bobist Igor Boraska, osvojio je 16,127 glasova, ispred plivača Duje Draganje (15,589) i vratara ´Hajduka´ Stipe Pletikose (12,311).

U momčadskoj konkurenciji naslov je uvjerljivo pripao veslačkom dvojcu braći Siniši i Nikši Skelinu, koji su tako nakon nagrade za najbolje sportaše Hrvatske u izboru ´Sportskih novosti´ primili i priznanje za najbolje sportsko ime Dalmacije u prošloj godini. Braća Skelin su za broncu na Svjetskom prvenstvu dobili 17,938 glasova, drugo mjesto pripalo je Judo klubu Student (10,491), a treće malonogometnom klubu ´Split Gašperov´ (7183). Zanimljivo je da među 11 momčadi koje su ušle u finalni krug natjecanja nema nogometnog kluba ´Hajduk´.

U konkurenciji ekipa slavile su tenisačice kluba ´Split´ sa 13,224 glasova, ispred streljačica ´Dalmacijacementa´ (13,224) i odbojkašica ´Kaštela´ (9,245).

Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za najperspektivnijeg sportaša Dalmacije 2002. godine u izboru sportskih novinara sa područja Dalmacije, koju je primio košarkaš ´Split Croatia osiguranja´ Roko Leni Ukić. Ukić je dobio 11 glasova sportskih novinara, a Mario Ančić sedam.

Pročitajte više