Blanka Vlašić: Možda ću riskirati i u Ateni!

NAKON odličnog rezultata na mitingu u Zürichu i preskočenih dva metra, Blanka Vlašić zrači zadovoljstvom i samopouzdanjem pred Olimpijske igre u Ateni na kojima bi mogla ići na sve ili ništa.

Hestrie Cloete ove sezone je nedodirljiva. Bilo bi čudo kada bi Južnoafrikanka ispustila zlato na Igrama. Blanka ima veliku želju pobijediti Cloete. To je pokušala na mitingu u Zürichu, a isto bi se moglo ponoviti i u Ateni.

Evo što je Blanka izjavila za Jutarnji list: "Visine ispod dva metra mi ne znače puno i zato sam ih propustila, a preko 202 nisam išla jer mi je cilj bio pobijediti Cloete. Koliko sam zadovoljna skokom preko dva metra, toliko sam nezadovoljna što nisam uspjela na 204. Imala sam problema sa zaletom kod tih skokova. Tu mi je nedostajao Bojan." (trener Bojan Marinović nije bio u pratnji – nap. a.)

Naša atletičarka na mitingu konačno nije imala problema s koncentracijom.

Sličan scenarij bi mogli gledati i u Ateni. Podsjetimo, zbog ozljede neće nastupiti Šveđanka Bergqvist, ali tu su Ruskinje Slesarenko i Čičerova koje imaju svoj način pripremanja za Igre. Naime, one nisu bile nazočne u Zürichu.

Kakva će onda biti Blankina taktika? "Taktiku za Atenu neću otkriti, ali, zašto ne riskirati?" – rekla je naša visašica najavljujući zanimljiv rasplet na Olimpijskim igrama. Finale visa je 28. kolovoza.

Evo kako razmišlja Hestrie Cloete: "Moj glavni cilj za ovaj dio sezone bio je skočiti najbolji ovosezonski rezultat za vrijeme Züricha. Osjećam se odlično i možda bih u Ateni mogla skočiti svjetski rekord. Do tad ću raditi na malim stvarima poput što višeg dizanja kukova preko ljestvice."

Svjetski rekord još uvijek drži legendarna Stefka Kostadinova. Iznosi 209 cm, a postavila ga je daleke 1987. godine.

Pročitajte više