Blanka Vlašić popularnija od Eduarda i Balića

NAKON što su se mjesecima na vrhu ljestvice najpopularnijih hrvatskih sportaša po izboru posjetitelja izmjenjivali najbolji svjetski rukometaš Ivano Balić i ponajbolji hrvatski nogometaš Eduardo da Silva, po prvi puta ih je po popularnosti prestigla najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić.

Blanka skače najbolju sezonu u karijeri, čak je 14 službenih natjecanja ove godine završavala skokovima preko 200 centimetara, a na posljednjem mitingu, onom u Stockholmu, preskočila je 2,07 te je samo tri centimetra dijele od rušenja 20 godina starog svjetskog rekorda Stefke Kostadinove.

Blankinu sjajnu formu prepoznala je i Europska atletska federacija, koja ju je proglasila najboljom atletičarkom srpnja, a kako je Blanka nizala pobjede i približavala se svjetskom rekordu, tako se penjala i po našoj ljestvici, da bi danas, samo pet dana prije svjetskog atletskog prvenstva u Osaki postala prva sportašica nakon Janice Kostelić koja je po popularnosti prestigla muške kolege.

Posljednjih nekoliko mjeseci na vrhu ljestvice najpopularnijih hrvatskih sportaša prema izboru posjetitelja Indexa uglavnom je bio Ivano Balić, ali ga je u nekoliko navrata nakratko uspio skinuti Eduardo da Silva zahvaljujući transferu u Arsenal. Uspije li Blanka pobijediti u Osaki i oboriti svjetski rekord Stefke Kostadinove, kojem u posljednje vrijeme opasno prijeti, njen bi boravak na vrhu liste mogao potrajati dulje. Registrirani posjetitelji Indexa svoj glas za najpopularnije sportaše mogu dati ovdje.

Foto:AFP

Pročitajte više