Blanka Vlašić preskočila 205 centimetara!

NAJBOLJA hrvatska atletičarka Blanka Vlašić je u utorak u Banskoj Bystrici postigla ono o čemu se malo tko usudio i sanjati.

Vlašić je, naime, nastavila nizati sjajne rezultate na dvoranskim mitinzima preskočivši u Banskoj Bystrici 205 centimetara, što je ne samo hrvatski dvoranski rekord, već i apsolutni rekord Hrvatske. Dosadašnji najbolji Blankin rezultat na otvorenom bio je 203 cm.

Mlada Splićanka se rezultatom na visaškom natjecanju u Banskoj Bystrici upisala u povijest s četvrtim dvoranskim rezultatom u povijesti atletike. Više od nje preskočile su jedino Kajsa Berqvist (208), Heike Kenkel (207) i Štefka Kostadinova (206).

Sjajnu sezonu nakon oporavka od operacije štitnjače, Blanka je najavila na mitingu u Moskvi gdje je slavila s preskočena dva metra. Potom je u Stockholmu bila druga (195) da bi sjajan ulazak u sezonu nastavila odličnim nastupom u Arnstadtu preskočivši 201 cm. Blistavu seriju je nastavila u njemačkom Weinheimu gdje je preletjela 202 cm, a sve je okrunila briljantnim rezultatom u Banskoj Bystrici.

Index.hr/Hina

Pročitajte više