ATLETIKA

Blanka Vlašić se vraća nakon dvije godine: "To su sada već ozbiljni koraci"

Foto: Screenshot

BLANKA VLAŠIĆ ponovno trenira. Jedna od najboljih hrvatskih sportašica u povijesti posljednji put je nastupala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a zbog ozljeda propustila je OI u Londonu, Svjetsko prvenstvo u Moskvi i Londonu te Europska prvenstva u Zürichu, Amsterdamu i Berlinu. 

Posebno je bilo problema s tetivom, ali je 35-godišnja Splićanka objavila na Instagramu fotografije i snimke na kojima ponovno trenira u punoj snazi, pa se postavlja pitanje je li moguć njen veliki povratak.

"Ne bih htio puno govoriti o tome. Kao što se kaže, slika govori više nego tisuću riječi, pa tako i ove snimke. Na tome bih se zasad ograničio, ne bih previše širio priču. Vidjeli ste i sami što se događa, naravno da to budi nadu u svima nama da bi ovo mogla biti godina nečega boljega", rekao je njen otac Joško Vlašić za SN.

"Puno je, puno bolje. Još uvijek ne možemo reći da je 100 posto bez boli, imamo neke postupke koje još moramo napraviti, ali ovo na neki način opravdava sve ono što smo radili, naša očekivanja i želje, njezin silan trud i odlučnost da se vrati. To su sada već ozbiljni koraci", naglasio je Vlašić.

Blanka je jedna od najboljih skakačica u vis svih vremena, a tijekom bogate karijere osvojila je 14 zlatnih, tri srebrne i tri brončane medalje. 

Pročitajte više