Međunarodni nogomet

Blatter i Platini su protjerani iz nogometa zbog navodne prijevare. Sad su oslobođeni

BIVŠI predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i nekadašnji prvi čovjek UEFA-e Michel Platini oslobođeni su optužbi za prijevaru. Oslobodio ih je sud u Švicarskoj na kojem se vodio proces protiv njih dvojice.

Blatteru i Platiniju je prijetio zatvor zbog "prijevare, nepoštenog upravljanja, zlostavljanja povjerenja i korupcije". Sudilo im se za sumnjivu isplatu dodijeljenu Platiniju 2011. godine. Tužiteljstvo ih je teretilo da su nezakonito pribavili, na štetu FIFA-e, dva milijuna švicarskih franaka, koje je primio Platini temeljem ugovora iz 1999. godine između njih dvojice, a kojim se Francuzu za savjetodavne usluge isplaćivala godišnja naknada od 300.000 švicarskih franaka.

Slučaj je pokrenut prije sedam godina, kad je FIFA optužena za teške i masovne slučajeve korupcije. Blatter i Platini su odmah morali otići sa svojih pozicija i protjerani su iz nogometa.

"Nisam nevin cijeloga života, ali što se ovog slučaja tiče, nevin sam", rekao je Platini prilikom današnjeg pojavljivanja na sudu u Bellinzoni. Sud će mu vratiti dva milijuna franaka.

Pročitajte više