Blatter zaprijetio nogometašima

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter po drugi put je u zadnjih nekoliko dana pozvao nogometaše širom svijeta da iskazuju veću disciplinu na igralištima. Prošlog je petka poimenice spomenuo nogometaše engleskih klubova naglasivši da oni predstavljaju loš primjer jer se ne ponašaju korektno na terenu.

U nedjelju je, pak, na izvanrednom Kongresu FIFA-e u katarskom gradu Dohi, govorio opčenito, ali su Englezi osjetili da misli na njih, jerj e između ostalog rekao i ovo:

- Ako nema discipline ni respekta prema nacionalnoj reprezentacijionda FIFA mora intervenirati, jer to postaje zabrinjavajuća pojava.

Zašto su se Englezi prepoznali i osjetili ponovno prozvanim?

Jamačno stoga što su njihovi reprezentativci uoči kvalifikacijske utakmice za Euro 2004. s Turskom u Istanbulu, 11. listopada, prijetili da će bojkotirati nastup zato što je iz sastava izostavljen RioFerdinand koji je bio pozitivan na doping testu.

- Nogometaši pa makar se radilo i onima ponajboljima, reprezentativcima, nemaju pravo prozivati i prijetiti izbornicima ifunkcionerima nacionalnih saveza zato što im se ne sviđa izbornikovodabir kandidata ili zato što Savez stoji iza izbornika a ne iza njih- kazao je Blattar, koji je posebno kritizirao vodstva najbogatijih i najjačih europskih klubova, pripadnika skupine G-14 zato što seprotive učestalom igranju njihovih igrača za nacionalne reprezentacije, iako pojedini Savezi plaćaju i premiraju reprezentativce za nastupe, posebice za one na SP-ima i EP-ima.

Blatter je ponovio i u Dohi da se zalaže za limitiranje broja klubova u nacionalnim ligama na 16 kako bi igrači imali manje nastupa tijekomsezone nego do sada.

- Veliki klubovi moraju se pomiriti s istinom, a istina je dareprezentativni susreti privlače veliku pažnju gledatelja i da sevrijednost nogometa neke zemlje ipak ponajprije mjeri po rezultatimareprezentacije a tek potom po klupskim dometima na međunarodnoj sceni- zaključio je predjednik FIFA-e.

Pročitajte više