Blaža kazna za Gattusa: Uefa ga tereti za nesportsku grubost, ne za fizički napad



MNOGO je prašine podigla prva utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka između Milana i Tottenhama. Englezi su na San Siru slavili 1:0 pogotkom Petera Croucha. No, priča večeri bio je Genaro Gattuso. Svakako jedan od najnegativnijih likova utakmice.

Cijelo drugo poluvrijeme širio je strahovitu nervozu oko sebe, često je ulazio u verbalne i fizičke sukobe sa sudionicima utakmice, kao i sa onima koji su bili izvan travnjaka. Na kraju je glavom udario Tottenhamovog pomoćnog trenera Joea Jordana nakon završetka, kao što ga je i gušio tijekom utakmice.

Osim toga je imao nekoliko žestokih nasrtaja na suparnike igrače, nakon koji je bio sankcioniran samo žutim kartonom. Idućeg ponedjeljka će se znati presuda Disciplinske komisije UEFA-e koja detaljno radi na ovom slučaju, a talijanski mediji su najavili da kazna sigurno neće biti manja od - četiri utakmice. No, radi se o krivom tumačenju, pa je regirala Uefa.

Kapetana Milana se, naime, ne procesuira zbog fizičkog nasrtaja na pomoćnog trenera Tottenhama Joea Jordana, već zbog gurbog nesportskog prekršaja. Kazna bi u tom slučaju trebala biti manja.

Razjasnili su to iz UEFA-e u četvrtak nakon što su krenula nagađanja o dugoročnosti suspenzije.


Gattuso će, temeljem odluke koja se očekuje u ponedjeljak, biti kažnjen minimalno s jednom utakmicom suspenzije.

Da se procesuira zbog nasrtaja na člana suparničke momčadi, bio bi kažnjen najmanje s tri utakmice suspenzije.

Galliani stao u Gattusovu zaštitu

Divljanje Gennarra Gattusa koje su zabilježile kamere i dalje je glavna priča u talijanskim medijima.

Milanov potpredsjednik Adriano Galliani sve vidi kao nepotrebno podignutu hajku na svog igrača i najavljuje žalbu:

"Ono što je Gattuso napravio nije bilo lijepo i nije bilo u redu, ali bio je konstantno provociran. Naravno da nije trebao reagirati, ali sve je ovo odveć stigmatizirano. Ne razmišljamo o tome da mu oduzmemo status kapetanova zamjenika. On će to i ostati.Krećemo u njegovu obranu i tražit ćemo da se u obzir uzme njegovo ponašanje kroz 104 posljednje utakmice. Kada saznamo kakva je presuda onda ćemo vidjeti što i kako dalje."

Pročitajte više