smrt milana bandića

Blažičko u prijenosu branio Bandića: Bleferi koji niste dobili nijedne izbore, šutite

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

KOMENTATOR Arena Sporta Ivica Blažičko je u prijenosu današnje utakmice 23. kola HNL-a između Dinama i Slavena kritizirao sve one koji su kritizirali sinoć preminulog zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića.

Uoči utakmice na stadionu je održana minuta šutnje za Bandića od kojeg se Dinamo, čiji je Bandić bio počasni predsjednik, oprostio i na svojim službenim stranicama. Nakon minute šutnje Blažičko je rekao:

"Bandića pamtim kao susjeda s Pešćenice, vladao je Zagrebom 20 godina, počasni je predsjednik Dinama, a u medijskom prostoru se sad kotrljaju svakakve priče o njegovoj veličini i važnosti. Politički bleferi koji u životu nisu dobili nijedne izbore, bolje im je da šute. Pametniji su kad šute, nego kad govore."

Milan Bandić preminuo je noćas od srčanog udara u 66. godini. Za njegovih 20 godina vladavine Zagrebom izbilo je stotinjak afera koje su izravno išle na štetu Zagreba i Zagrepčana. Vrijeđao je novinare, prijetio je i lagao, a dvaput je bio i u pritvoru.

>>> Bandić je umro na slobodi. Zahvalite hrvatskom pravosuđu

>>> Tko je bio Milan Bandić?

U prošlom, svojem posljednjem mandatu, nastavio je nizati afere, od sumnje na kupovinu vijećnika u Gradskoj skupštini do sumnjivih prelazaka zastupnika u saborski klub Milana Bandića. 

Bandić se i u ovom mandatu opet igrao s GUP-om, potpisivao tajne ugovore u inozemstvu, otkrili su se igra i novac oko Adventa u Zagrebu, dok je izgradnja nove sljemenske žičare natovarila, čini se, nov posao ionako pretovarenom USKOK-u.

Gradu ostavio stotinu afera

Krašograd, prenamjena zemljišta grada Zagreba, izmjena GUP-a, afera Nadstrešnice, afera Strojarska, afera Zagrepčanka, afera Fontana, afera Pročistač, afera Stadion i poslovi s GNK-om Dinamo, slučaj Spalionica, Robni terminali, pogodovanja Ivici Todoriću, Zagrebačke ceste, afera Paviljon, kupovina stana, afera Potok, slučaj Gupčeva zvijezda, Varšavska, pogodovanje Horvatinčiću, zlatni WC, montažne kućice na Črnomercu, predsjednička kampanja, optužnice iz slučaja Agram, nagovaranje na davanje lažnog iskaza, krivotvorenje dokumentacije, putovanja u Rim, prelasci saborskih zastupnika u njegov klub, uređenje dijela Trga žrtava fašizma, Advent u Zagrebu, Manhattan na Savi i izgradnja žičare na Sljemenu samo su dio afera koje je iza sebe ostavio Milan Bandić.

Pročitajte više