Blijedo izdanje Brazila protiv Kolumbije, Argentina izgubila od Čilea

NOGOMETAŠI Brazila nastavljaju s blijedim izdanjima na domaćem travnjaku u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Nakon uvjerljive pobjede Brazila 4:0 na gostovanju kod Venezuele prošle nedjelje, pred domaćim gledateljima na Maracani u Rio de Janeiru protiv Kolumbije očekivala se uvjerljiva pobjeda, ali utakmica je završila neriješeno 0:0.

Igra peterostrukih svjetskih prvaka djelovala je blijedo, a razočarani domaći navijači vrijeđali su brazilskog izbornika Dungu i velik broj napustio je stadion prije samog kraja utakmice.

Milanov napadač Kaka je opravdanje za blijedo izdanje Brazila vidio u 15-satnom iscrpljujućem putovanju iz Venezuele u Brazil.

"Ne znam točno koji je razlog naše slabe igre i zašto smo djelovali tako usporeno, ali putovanje iz Venezuele nas je potpuno iscrpilo", rekao je Kaka.

"Nalazimo se na drugoj poziciji na ljestvici i mislim da su reakcije gledatelja nakon utakmice malo pretjerane. Naravno da nisam zadovoljan igrom, ali situacija nije alarmantna", rekao je brazilski izbornik Dunga.

U Santiago de Chileu Čile je savladao Argentinu 1:0 pogotkom Fabiana Orellana u 35. minuti utakmice. Prva je to pobjeda Čilea nad Argentinom od 1973. godine i prva u kvalifikacijskim ciklusima za Svjetska prvenstva.

Vodeća momčad južnoameričkih kvalifikacija, Paragvaj, pobjedom 1:0 pred domaćim gledateljima u Asuncionu protiv Perua, učvrsto je poziciju na vrhu.

Južnoameričke kvalifikacije za SP, 10. kolo:

Brazil- Kolumbija 0:0

Čile – Argentina 1:0 (Orellana 35)

Paragvaj – Peru 1:0 (Benitez 82)

Venezuela – Ekvador 3:1 (Maldonado 47, Moreno 56, Arango 67 / Mina 10)

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više